1 szavazat 1

Bemutatás

Két nagy család (Chi és Chien) már régóta ellenségei egymásnak. Ezúttal a Chien család kereskedne idegenekkel, de az útvonal a Chi család területén vezet át. Nagy nehézségek árán sikerül megállapodniuk a békében és a Chien család fizet a Chi családnak a kereskedői útvonal használatáért. A Chi család egyik kiemelkedő harcosa, Szu Ma Hsiao azonban nem nézi jó szemmel a békét, mert szemet vetett Chi mester lányára, Chi Hsiao Lan-ra. A lány azonban titokban a másik család vezetőjének a fia, Chien Shih. Ezért ördögi tervet eszel ki. Az egyik éjszaka lefoglalja Chi mester fiát és megöli a Chien családhoz tartó kereskedőket. Ezért újra kezdődik a harc a két család között és csak olaj a tűzre, hogy Chiék jópár emberét holtan találják a temetőben. (Szu Ma ölte meg őket) Chi mester azonban észreveszi az árulást, de már késő, mert Szu Ma felbérelte a Brothers Three (Három testvér) bandát, akik végeznek Chi-vel és szinte minden emberével. Szu Ma-t a látszat kedvéért megsebesítik, hogy ne lepleződjön le.

Szu Ma felhergeli a bosszúra éhes Hsiao Lan-t, akik a három testvér segítségével felkeresik a Chien családot és mindenkit megölnek. Egyedül Chien Shih-t nem tudja megölni a lány, de a többiek őt is szinte megcsonkítják. Szu Ma azonban nem számolt egy dologgal: Chi mester fia, Hsiao Tsu halálosan megsebesült, de túlélte a mészárlást és árulást. El is mondja Hsiao Lan-nak, hogy mi történt. Ekkor megjelenik Szu Ma és megöli. Szu Ma próbálja elmondani Hsiao Lan-nak, hogy mindent azért tett, mert szereti őt, de a lányt ez nem érdekli, még jobban meggyűlöli a férfit. Párbajoznak és Szu Ma győz, de a lány elmenekül. Sérülten a szintén sérült Chien Shih-re bukkan rá (akit egy öregember menekített ki és gyógyított) és bocsánatot kér tőle. Hétről hétre együtt gyógyulgatnak és mellette edzenek farönköket használva, hogy tökéletesítsék a harci technikájukat.

Szu Ma emberei nagyon sok kegyetlenséget követnek el a faluban, ezért Shih és Lan akcióba lép és elbánnak Szu Ma embereivel, majd őt is párbajra hívják ki. Le is győznék, de ekkor megjelenik a három testvér, akikkel már nem bírnak. Elmenekülnek és későbbi időpontban egyenként végeznek a három testvérrel. Ezután ráakadnak Szu Ma-ra, akivel újra megküzdenek és végül csak Shih marad életben.

Nos, elérkeztünk 1971-be és elkezdenek a kung fu filmek elárasztani minket. A most bemutatandó film még csak a kezdeti úton jár a kung fu-t illetően, mert nem igazi kung fu-ról beszélünk, de összességében indulásnak nem rossz. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ez a tajvani film minimális költségvetésből készült. Kidolgozott történetet és remek színészeket ne várjunk (habár a színészi játék nem pocsék), ellenben rengeteg harcot igen. Van olyan küzdelem, amely 10 percen át tart és a néző azt gondolhatja, hogy soha nem lesz vége. Szerintem a film hosszabb annál, mint amit a történet igényelne. Egyszer azért nézhető, de többet ne várjunk tőle.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük