1 szavazat 1

Bemutatás

A Vaslegyezős hercegnő (Princess Iron Fan) betegeskedik, mert a férje, Niu folyamatosan megcsalja az udvarhölgyekkel. A fiuk, Hong Erh nem nézheti tétlenül és felelősségre vonja az apját, illetve egy másik hercegnőt, akivel az apja csalja az anyját. A hercegnő testvére és az amazonok próbálják megölni a kisfiút, de nem sikerül nekik. Ezután a kisfiú találkozik egy embererő kannibálok csoportjával, akik azt mondják nekik, hogy ha a Vaslegyezős hercegnő megeszi a híres szerzetes, Tang húsát, akkor meggyógyul.

Tang szerzetes éppen kalandozik, de hárman is kísérik. A Majomkirály, azaz Wu Kong, a Malac Piggy, azaz Ba Chieh, és végül Csúnya arc (Ugly face), azaz Wu Jing. Hong Erh és a kannibálok összefognak és sikerül lefoglalniuk Tang szerzetes kísérőit, amíg elrabolják a szerzetest. A rablás során Hong Erh megküzd a Majomkirállyal és nem bírnak egymással, de ez nagyon felbőszíti a kisfiút, mert eddig még soha senki nem bírt el vele. Ezalatt a Malac-ot elrabolják az amazonok, de Niu megvédi, mielőtt megennék őt. A Vaslegyezős hercegnő beleszeret Tang szerzetesbe és így próbálja féltékennyé tenni Niu-t. Időközben Hong Erh és a Majomkirály újra megküzdenek, de megint döntetlen lesz a párbaj. A Majomkirály légynek álcázva magát belebújik a Vaslegyezős hercegnő fülébe és kényszeríti a nőt, hogy engedje el a Malacot és Tang szerzetest is. Így is tesz. A Földön megint párbajozik a Majomkirály és Hong Erh, de újra nem bírnak egymással. Végül megjelenik egy Istennő és elviszi magával a kisfiút, hogy normális nevelést kapjon. Tang szerzetes és a három kompániája pedig folytatja útját.

Huh, gyerekek, nagyon sokan feldolgozták már a Nyugati utazás (Journey to the West) novelláit, de ilyen rossz még nem volt szerintem, mint ez a film. Kezdeném a pozitívumokkal: mivel 1972-ig nem nagyon voltak még fantasy témájú wuxiák, így első versenyzők egyikeként nem is lenne rossz ez a film, mert vannak benne látványos effektek és trükkök, varázslatok és maszkok. De ezzel el is lőttem minden pozitívumot. A zenére a káosz a megfelelő szó. A zenei stílusok teljesen véletlenszerűen keverednek. Történet az nem nagyon van és halálra unja magát a néző. A legeslegrosszabb viszont a harci koreográfia, amelyről elég annyit mondanom, hogy minden idők egyik legrosszabb harcai vannak ebben a filmben. A fentiek ellenére kinek ajánlom megnézésre? Kizárólag a Nyugati utazás rajongóinak vagy pedig a fantasy kedvelőknek, de utóbbiaknak is csak óvatosan.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük