1 szavazat 2

Bemutatás

Egy férfit bíznak meg, hogy hatalmas mennyiségű aranyat kézbesítsen egy fontos előljárónak. Az előljáró azonban rájön, hogy a kézbesített arany hamis, ezért a férfit gyanúsítja meg, hogy kicserélte az aranyat, ezért a teljes vagyonával fog felelni. A férfi nem bírja feldolgozni, hogy csődbe vitte a családját és ezért öngyilkos lesz. Hamarosan a felesége is felköti magát. A lányuk ezért bosszút esküszik és felkeresi Mr. Ma-t, aki az arany szállítását szervezte. Éppen az ellopott aranyat számolgatja, amikor a lány betör hozzá. Megöli a férfit, aki a halála előtt még elárulja, hogy az egész ügy mögött egy bizonyos Liu áll. Felkeresi Liu-t is, aki az embereivel éppen egy szállítmányt kézbesítene. A lány végez az embereivel és Liu-val is, aki szinten elmondja neki, hogy nem ő a fő kitalálója a lopásnak, hanem egy bizonyos Gold Fist (Arany ököl) nevű ember.

Ezt követően láthatjuk, amint egy közeli faluban a Four Tigers (Négy tigris) banditacsoport székel és igazából ők felelnek a csalásért. Arany ököl csak annyit tett, hogy ő gyártotta le a hamis aranyakat, de a további együttműködést már megtagadja a négy Tigrissel. Ezért tömlöcbe zárják a férfit és kitalálják, hogy levelet küldenek a távol élő feleségének, hogy jöjjön ide. Így őt elfogva, majd zsarolhatják a férfit, hogy további hamis aranyakat készítsen nekik.

A lány a közeli faluban megismerkedik egy koldussal, akiről gyorsan megtudja, hogy vélhetően nem ő az Arany ököl. A koldust a fogadóban zaklatják a négy Tigris emberei, de a lány megjelenik és megmenti őt. Ezt követően a koldus egy másik szállóban marad és itt ismerkedik meg Wen Chieh-el és az édesanyjával, Mrs. Cheng-el, akik nem olyan régen érkeztek a faluba. A banditák is tudomást szereznek róluk és az egyik Tigris az éjszaka leple alatt megöli Mrs. Cheng-et. A fia és a koldus végül elűzi a banditákat. Mrs. Cheng a halála előtt megígérteti a koldussal, hogy vigyázzon a fiára és együtt keressék meg az apját, akit még soha nem látott a fia. Másnap a négy Tigris emberei felkutatják a falut, hogy elfogják Wen Chieh-t, de feltűnik a lány, akinek a nevét is megtudjuk végre, hogy Wang Tsui Ying-nek hívják. Wang Tsui szembeszáll velük, de majdnem elfogják, amikor a koldus és Wen Chieh megjelenik és kisegítik őt. A koldus végre bevallja, hogy Fang Tien Hung a neve és régen ő volt az egyik legismertebb kardművész. Sokan csak First Sword-nak (Az első kard) hívták. Egyik nap azonban kihívta a Devil-nek (Ördög) becézett harcost és embereit. Az Ördögnek levágta a karját, de elmenekült, miközben a maszkban harcoló egyik harcosát is megöli, akiről kiderül, hogy a saját testvére volt, aki féltékenységből állt be az Ördög mellé. Fang Tien-t sokkolja a testvére halála, ezért megfogadta, hogy nem soha többet nem harcol. Eddig.

Hárman indulnak el, hogy megtalálják Wen Chieh apját, illetve hogy Wang Tsui is megtalálja az Arany öklöt. Az utazásuk alatt Wen Chieh-t elrabolják a négy Tigris emberei és megengedik neki, hogy találkozzon az elzárt apjával és meggyőzze, hogy dolgozzon nekik a továbbiakban is. Éjszaka Wang Tsui felderíti a négy Tigris bázisát és kihallgatja a fogva tartott Wen Chieh-éket és így megtudja, hogy az általa keresett Arany ököl nem más, mint Wen Chieh apja. Másnap ő és Fang Tien betörnek az erődbe és megölik a négy Tigrist és embereit. Mielőtt azonban elutaznának Wen Chieh és az apja, Wang Tsui párbajra szólítja fel őket és közli velük, hogy mindvégig az Arany öklöt kereste, hogy bosszút álljon a szülei halálán. Wen Chieh és Wang Tsui párbajoznak, majd Wang győzelme után Fang Tien is megjelenik és próbálja meggyőzni a lányt, hogy felejtse el a bosszúját. A lány nem hallgat rá, így ők is párbajoznak. Eközben feltűnik az Ördög, akit annó Fang Tien megcsonkított és végez Wen Chieh apjával. Az Ördöggel nagy nehezen végez Fang Tien és Wang Tsui.

Azt tanácsolom, hogy felejtsük el a viszonylag ismeretlen színészeket, felejtsük el, hogy relatíve kis költségvetésű hongkongi filmről van szó. Miért? Azért, mert a Supreme Sword igen is jó film. Nem örök klasszikus, de jó film. A zene és a színészi játék átlagos, de ezeket kompenzálja a korhoz képest meglepően jó és látványos harcművészeti koreográfiák, a remek kis történet, forgatókönyv és nem utolsó sorban a látványos, lélegzetelállító helyszínek. A mozi elején időt kell adni neki, amíg beindul, de nyugodtan mondhatom, hogy a teljes játékidő alatt nem igazán van unalmas perc. Szóval nem kell minden hongkongi mozinak Shaw Brothers gyártásúnak lennie, hogy szórakoztasson és méltó legyen a műfajhoz. Remek kis wuxia 1969-ből. Kifejezetten ajánlom a műfaj rajongóinak.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük