1 szavazat 2

Bemutatás

Három japán harcos érkezik Kínába, hogy bebizonyítsák, hogy a szamuráj harcmodor erősebb mint a kínai kung fu. Kageo, Geomiko és Chunko célja, hogy pusztítást vigyenek véghez Kínában. Elsőként kihívják egy párbajra a Seven Tigers (Hét tigris) klánt és végeznek is velük. Ezt követően egy másik legendás harcost, a visszavonult Feng Mao-t keresik fel és őt is megölik, köszönhetően Geomiko teleportálós képességének. A japánok be is költöznek Feng Mao birtokára. Az egyik japán, Sato próbálna megerőszakolni egy helyi nőt, de a Chung Wan Chieh harcművészeti iskola növendékei megvédik. A többi japán is megjelenik és megölik őket. A Chung Wan iskola két idősebb tanulója, Chien Ping és Peng elmennek a japánok birtokára, hogy bosszút álljanak a lemészárolt testvéreiken, de Peng-et megöli Geomiko, Ping-et pedig elfogja, mert megtetszik a lánynak. Chien Ping ellenáll, de mielőtt megölnék, Ling Erh, a Chung Wan tanítványa kimenti és elmenekülnek. Menekülés közben Ping-et Kageo megsebesíti és ott hagyja a pusztaságban. Szerencséjére arra jár egy öregember, aki elviszi a házába és meggyógyítja a harcost.

Kageo és Geomiko végleg fel akarja számolni a Chung Wan iskolát, ezért odamennek, de nem bírnak el az öreg mesterrel, Chung Wan Chieh-vel és Geomiko-t el is fogja a mester. Kageo azt hazudja, hogy Ping az ő fogjuk, ezért pár nap múlva cseréljenek fogjot és ezt követen párbajozzanak. Kageo tudja, hogy nem győzheti le az öreg mestert, ezért egy speciális technikát dolgoz ki, amely által a tőre örvényszerűen pörög az ellenfele körül, majd a végén felszeleteli az ellenséget. Ezalatt Ping felépül és az öregember, aki megtalálta elárulja neki, hogy látta Kageo technikáját és nem győzheti le őt, csak egy módszerrel: a Tien Tai hegyen él egy remete, aki ismeri az Absolute Power (Mérhetetlen Erő) technikát. Elérkezik Kageo és Chung Wan Chieh párbaja, ahol kiderül, hogy Kageo nem is tartja fogva Ping-et. Párbajban megöli Wan Chieh mestert. Ping-nek a remete megtanítja a különleges technikát, aki így felvértezve indul el Kageo ellen.

Chung Wan Chieh barátai összegyűlnek, hogy együtt álljanak bosszút a japánokon. Az egyikük türelmetlen és egyedül indul el ellenük, amelynek az lesz az eredménye, hogy Kageo végez vele. Végül Ping megérkezik és a többiekkel együtt indulnak el a japánok birtokára. Ping párbajozik Kageo-val, ezalatt pedig a többiek végeznek a japánokkal. Geomiko teleportálós képességét úgy sikerül kivédeniük, hogy egy takarót terítenek rá, így láthatják a mozgását. Végül megölik őt is. A párbaj alatt Kageo megpróbálja bevetni a speciális technikáját, de Ping Mérhetetlen erő technikájának eredményeképpen a tőr lepattan a bőréről. Ping-nek sikerül végül bosszút állnia és kivégzi Kageo-t.

Újabb tajvani wuxia, újra Chiang Pin és Li Hsuan főszereplésével. Ezt már megszokhattuk. Viszont ezúttal nem a borzalmas minőség jellemzi a filmet, hanem egész kellemes kis wuxiát sikerült összerakniuk. Nem jó, de nem is rossz. Ezúttal Chiang Pin sem játssza túl a szerepét, Hung Lieh pedig egyenesen brillírozik a gonosz szerepében. Története a filmnek nem nagyon van, csak egy egyszerű bosszúmozi. Ellenben a harcokat, harci koreográfiát meglepően jól és ötletesen pakolták össze. Sokat levesz az élvezeti faktorból, hogy a kamerát túl közel helyezték a harcokhoz, illetve a filmből elérhető verzió képminősége elég rossz, de ennek ellenére élvezetesen a harcok és pár eddig sehol nem látott jelenet is van a filmben. (teleportálás, tőr örvénypörgetése, stb) Alapjában véve is érdekes ötlet a japánokat összeereszteni a kínaiakkal. Szamurájkard szemben a kínai karddal és esernyővel. Még némi kung fu is van a moziban. Szót kell még ejtenem a zenéről, amely ha kell szomorkás, ha kell felpörgetős. Jól sikerült. Mindent összevetve azért ez még így is csak egy közepes tajvani wuxia és tényleg csak a műfaj rajongóinak tudom ajánlani. Más nem hiszem, hogy lekötné magát vele.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük