1 szavazat 4

Bemutatás

Kung Suen Mao Neong a mesterét elárulva és elsajátítva a félelmetes végzet ujjai (Finger of Doom) technikát szeretné átvenni az uralmat a harcművészeti világ felett. A gonosz tervében segítségére van Chang Kung Chin és a szolgálja a Púpos (Hunchback) is. Megalakítják a Tai Yin klánt és mivel Kung Suen ereje csak sötétben érvényesül, ezért egy barlangban alakítanak ki menedéket. Egyre több neves harcost állítanak maguk mellé, de nem ám önszántukból, hanem a végzet ujjai technikának köszönhetően, akit megszúr a karmaival Kung azok borzalmas kínokat élnek át és zombikká válnak, akiknek időnként ellenszer kell. Mivel az ereje csak sötétben érvényesül, így egy nagy koporsóban él.

Kung Suen mestere felkéri egy másik tanítványát (aki szintén birtokában van a végzet ujjainak, de nappal is tudja használni), hogy keresse meg Kung Suen-t és ölje meg. A lány négy neves harcost tesz zombivá és egy koporsóban szállíttatja magát, hogy felhívja Kung Suen figyelmét és előbújjon a barlangjából. Amikor híre megy egy másik neves harcos, Szeto Wa meggyilkolásának, akkor a közeli faluban élő három testvér, mennyei kard Lu Tien Bao, földi kard Ju Jian és Tang Juen Shung elhatározza, hogy a végére jár a dolognak. Azaz elsőként Tang Juen keresi fel Chang Kung-ot, aki viszont rátámad és megjelenik Kung Suen is és zombivá teszi Tang Juen-t. A harc alatt sikerül megölnie az egyik zombit, akit a folyóba dobnak és erre figyel fel Lu Tien és Ju Jian. A hullaházba mennek az éjszaka és azt látják, hogy a Púpos és négy zombie egy koporsót cipelve próbálják elvinni, eltüntetni a holtestet. A két testvér követi őket, de Kung Suen elbánik Ju Jiannal és eltűnnek a szemük elől.

Lu Tien észreveszi, hogy a fogadóban négy zombi és egy koporsó van és odamegy feltérképezni a terepet. Találkozik is a titokzatos lánnyal, és le is győzi a zombijait, de a lány elmondja neki, hogy nem ő tartja fogva a testvérét. A két testvér a Púpos-t követi és Chang Kung rezidenciájára vezet a nyom, azonban ott nem találják meg. Lu Tien egyre jobban összebarátkozik a fogadóban lévő titokzatos nővel, aki a koporsójában él. Az egyik nap azonban Ju Jian keresi fel a nőt, de nem ő fekszik a koporsóban, hanem Kung Suen, aki őt is zombivá teszi. Mire Lu Tien és a titokzatos nő visszaér, addig a koporsót őrző négy zombit is ellenük fordítja Kung Suen. Lu Tienék elbánnak velük és felkeresik Chang Kung rezidenciáját, ahol mindenki rájuk támad és sikerül elfogniuk őket. Kung Suen próbálja elcsábítani és maga mellé állítani Lu Tien-t, de nem sikerül neki, és ezalatt a tömlöcbe zárt titokzatos nőnek sikerül kiszabadulnia, megöli a Púpost és kiszabadítja Lu Tien-t. Együtt sikerül megölniük Chang Kung-ot és Kung Suen-t, de csak olyan áron, hogy Lu Tien két testvére egymást öli meg.

Van amikor kellemes meglepetés éri a nézőt. Ez a helyzet most is, mert a Shaw Brothers olyan misztikus wuxiát pakolt össze, amely nem igazán van a reflektorfény alatt, pedig nagyon is megérdemelné. Kegyetlenül jó a mozi hangulata, végig olyan misztikus hangulat és jeleneteket, helyszínek jellemzők rá, amelyek általában King Hu filmjeiben szoktak lenni. A történet fordulatokban gazdag, a látványvilág kellően misztikus, a harci koreográfia abszolút élvezetes és a színészi játék is remek, pedig Ivy Ling Po-t és Chin Han-t leszámítva azért nincsenek sztárok. Sőt, itt még Chin Han sem volt ismert. Gyakorlatilag egy percig nem tud lankadni a néző figyelme, mert érik a meglepetések. Ez a film kötelező és kihagyhatatlan minden wuxia rajongó számára, de arra is alkalmas, hogy bárkivel megszerettesse a stílust. Remek misztikus, wuxia film lett.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük