1 szavazat 4

Bemutatás

Rablással indul a film, amely során egy kereskedőkből és szállítókból álló konvojt kirabol és lemészárol egy halom bandita. A jelek arra utalnak, hogy a legendás Jin család van a dolog mögött.
A főszereplőnk egy fiatal srác, Wu, aki azért indult útnak, hogy egyrészt megbosszulja a családja elvesztését, másrészt feleségül vegye a Jin család egyik tagját, Linazhu-t. Sikerül neki eljutni a legendás Sárkány Völgybe, ahol a Jin-ek háza, felségterülete van. Van aki azonban nem veszi jó néven a fiú feltűnését, mert ő is szerelmes Linazhu-ba. Ez a személy pedig nem más mint Tu Chuang, a család egyik legjobb kardforgatója.
Közben Wu rájön, (legalábbis azt hiszi) hogy a Jin család felelős a karaván legyilkolásáért, ezért megpróbálja megszöktetni Linazhu-t. A család rangidős, női tagjai próbálják ebben megakadályozni, de végül a két fiatal elszökik és elindulnak, hogy megkeressék Wu családjának a gyilkosait.

A környéken a vörös lótusz klán banditacsoport garázdálkodik, (folyamatosan próbálják visszaszerezni a kincset, amit elraboltak tőlük a karavántámadás során) akiknek az egyik főbb módszere, hogy más embereknek álcázzák magukat. Elfoglalnak egy szerzetes templomot is, és magukat adják ki papoknak. Ide tér be megpihenni Wu és a leendő felesége, akik természetesen csapdába kerülnek.

Egy cselnek köszönhetően Wu kiszabadul és Linazhu-t is magával próbálja vinni. A banditák azonban észreveszik őket és amikor már reménytelennek tűnik a szituáció, akkor feltűnik a színen a Scarlet Maid, a vörös ruhás nő, aki már eddig is segítette a két fiatalt az útjuk során. Most is kimenti őket a nehéz helyzetből, de pár bandita elmenekül, köztük a klán vezetői is. Közben kiderül, hogy a film elején kirabolt karaván a vörös lótusz klán volt és az általuk szállított kincs pedig egy nemes családé, amit ők raboltak el és amelyet a Jin család becsületesen visszaszolgáltat nekik.

A két fiatal tehát folytatja útját, hogy megtalálják a fiú szüleinek a gyilkosát. De ez már a második rész, a folytatás cselekménye.

Mielőtt értékelünk, rögzítsük, hogy ez az első „igazi” Shaw Brothers harcművészeti alkotás és 1965-ben készült. Így természetesen nem szabad összehasonlítani a későbbi kung-fu vagy wuxia produkciókkal.Mindezek ellenére azt gondolom, hogy egy érdekes és szórakoztató filmmel van dolgunk, amit mindenképpen nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek, aki szereti a kalandfilmeket és a wuxiát. Elég sok kardozás és wuxia elem van benne, szinte a film felét kiteszi. A produkciót pedig olyan híres színészek, világsztárok díszítik mint Ivy Ling Po, Lo Lieh és Wang You. Klasszikus film, ami nagyban meghatározta, hogy az SB a harcművészeti filmek felé orientálódjon a későbbiekben. Nálam alapmű.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük