1 szavazat 2

Bemutatás

A thaiföldi bűnvezér, Qiangren, akit az építőmérnök Fan Ko és a thaiboxos Wen Lieh juttatott börtönbe és ők törték el a lábát is megszökik a börtönből. Egy telefonhívással próbálják az azóta Hongkong-ban élő párost visszacsalni Thaiföldre, de Wen Lieh az egyik tanítványát küldi maga helyett, így Qiangren és az emberei őt ölik meg, Wen Lieh édesanyjával együtt. Wen Lieh barátnőjét, Yulan-t pedig elrabolják és Japánba, Tokióba szállítják. Az ottani maffiavezér, Yamaguchi szeretné Fan Ko-t és Wen Lieh-t maga mellé állítani és saját embereiként alkalmazni, ezért Yulan az aduász.

Qiangren-t fűti a bosszúvágy, ezért elutazik Hongkong-ba és Fan Ko, valamint Wen Lieh tanítványait kezdi el szép sorban legyilkolni. Mielőtt végeznének Qiangrennel megjelenik Yamaguchi egyik embere, Akiko, aki elmondja a fiúknak, hogy Yulan náluk van és a főnöke látni akarja őket. Fan Ko és Wen Lieh elutaznak Tokióba és találkoznak is Yamaguchival, aki 1 millió svájci frankot kínál nekik a szolgálataikért, de ők gondolkozási időt kérnek. Ezalatt kérik, hogy láthassák Yulan-t, de a látogatás alatt Yamaguchi embereit kijátszva kimenekítik a lányt és visszautaznak Hongkongba. Yamaguchi a legjobb emberét, a karate mesterét, Katsu-t küldi Hongkongba, azzal az utasítással, hogy ölje meg a hibázó Akiko-t, valamint Fan Ko-t és Wen Lieh-t is és mindezeket tüntesse fel balesetnek.

Mivel Katsu-nak tetszik Akiko, így végül nem öli meg. Katsu egyik embere próbálja megölni Fan Ko-t az építkezésen, de nem sikerül neki. Ugyanezt megpróbálja egy magukat turistáknak  beállító csoport is megtenni, de nem tudnak végezni Wen Lieh-vel. Ezután a leszámolásra egy építkezésen kerül sor, ahol Fan Ko és Wen Lieh végeznek Katsu embereivel, Katsu pedig harakirit követ el mielőtt a rendőrök oda érnének. Akiko-t börtönbe zárják, de enyhítő körülményként tekintik, hogy segített a maffiavezérrel kapcsolatos információszerzésben.

Ez a Shaw Brothers film közvetlen folytatása az Öklök párbaja (Duel of Fists) című filmnek és így a főszereplők is ugyanazok. Parádés a szereposztás, kiegészülve a japán Yasuaki Kurata-val, akinek kegyetlenül jól áll a szigorú gonosz szerepe. Ezúttal is feltűnik az egyre többet foglalkoztatott izomkolosszus, Bolo Yeung is. A színészekkel tehát nincs baj és azt gondolom, hogy a történet is sokkal erősebb, mint az első rész esetében. Ott ugye a thaiföldi harcmodor és a kultúra bemutatása volt a cél, itt pedig a Japáné. A harci koreográfiával már nem igazán voltam megelégedve, mert kung fu-nak nem is nevezhető (inkább akciófilm), mellesleg vannak rossz értelemben vicces jelenetek (pl. a markológépes). A látványosságra nem lehet panaszunk, mert igaz, hogy túl változatos helyszíneken játszódik, de azok legalább ötletesek. Van itt építkezésen való harc, autós-motoros üldözés, stb. Az első résznél mindenképp szórakoztatóbb lett ez a film, de még így is csak az erős átlagos kategóriát erősíti.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük