1 szavazat 2

Bemutatás

Egy titokzatos alak speciális méregnyilakkal öli le a harcművészetek világának legnagyobb alakjait. Mindenki retteg, hogy ő lesz a következő. A Liang erődben, Lan mesternél gyűlnek össze a harcosok, hogy megvitassák a következő lépést. Azonban mire odaérnek már Lan mester is a nyíl áldozatává válik. Kómába esik amíg nem lesz ellenszer, addig nem ébred fel. Ellenszer pedig csak egy létezik: a fekete fű. Lan mester lánya, Lan Feng elindul a Valley of Souls (Lelek völgye) felé, amely az Angry riveren (Dühös folyón) keresztül vezet át, hogy megtalálja a csodafüvet az apjának. El is indul és az útja elején egy másik banda támad rá a lányra, azzal a céllal, hogy a Liang erőd harcosai csatlakozzanak az ő klánjukhoz. Végez a banditákkal és elérve a dühös folyót nagy nehezen azon is átkel és megérkezik a lelkek völgyébe. Ott már rajta kívül 21 napja másik két személy is várakozik a csodafűre: Chin, a szerzetes a shaolin templomból (akinek a bátyját szintén mérgezett nyíl sebezte) és Ma Jiang Tang a Huashan harci iskolából, aki pedig a mestere jó barátjának szeretné a füvet.

A folyót követő révnél Ruthless a völgyek őrzője várja őket és próbákon kell átmenniük. Az első próba ő maga. Chin próbálkozik is, de csúnya verést kap Ruthless-től. Ezt látva Ma Jiang is elmenekül. Lan Feng azonban bátor és megpróbálkozik, de ő is kikap. A küzdőszellemét látva azonban megjelenik előtte a lelkek völgyének ura, a főpap, aki újabb esélyt ad a lánynak és bátorság próbámnak veti alá. Különféle szörnyekkel és fantázia lényekkel ijesztgeti, de a lány kitart. Cserébe megkapja a fekete füvet, ami nem csak mindent meggyógyít, de örök életet is ad. A hátránya viszont, hogy aki hordozza, annak minden harcművészeti képességét törli. A lány el is indul haza az apjához, de útközben egy fogadóban száll meg, ahol találkozik Chin-el és Ma Jiang-al. Az éjszaka leple alatt Ma Jiang próbálja ellopni a lánytól a füvet, de Chin és egy idegen, Liang Han Yu a Tian Shan iskolából megakadályozza. Han Yu-nak még dolga van, de megkéri a szerzetest, hogy kísérje haza a lányt. Útközben banditák próbálják elvenni a lánytól a füvet, mert híre megy a dolognak, de csak Chin-t sikerül megölniük, majd összeveszve a füvön egymással is végeznek. Ezalatt a Tai Yin klán látogatja meg a Liang erődöt és a vezetőjük King Hell (Pokolkirály) kéri őket, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A Liang erőd harcosai elutasítják. Ezért a Pokolkirály a két démonját kéri meg, hogy mészárolják le a Liang erőd összes lakóját.

Lan Feng a sivatagokat is átszelve összeesik a kimerültségtől és megint Han Yu menti meg és elviszi egy fogadóba. Amíg doktorért megy, addig Ma Jiang elraboltatja a lányt, hogy megszerezze a fekete füvet. Han Yu-nak azonban még időben sikerül kimenekíteni és ezúttal már nem kegyelmez Ma Jiang-nak. Végül Han Yu és a lány együtt utaznak tovább a Liang erődbe, ahol a lány dühösen tapasztalja, hogy a Tai Yin klán zászlói borítanak mindent és mindenki halott. Az apja is. Dühében megeszi a füvet, így félelmetes harci képességekre tesz szert. Elindulnak a Tai Yin klánhoz az erdő mélyére. Ott már várja őket a Pokolkirály, de a lány és Han Yu végeznek a vezér két démoni harcosával és a többi emberével. Végül a Pokolkirály megmérgezi Han Yu-t a dobótőrével (fény derül rá, hogy ő ritkította a klánok harcosait), de Lan Feng-el már nem bír és a lány végez vele. Ezután a lány a kómába esett Han Yu-t felteszi a lovára és elindul egy újabb fekete fűért…

Azt már egy másik bemutatónál részletesen elmeséltem, hogy a Golden Harvest studiónak mennyit is köszönhet a wuxia és kung fu filmgyártás. Sokat, lévén az egyetlen komoly konkurenciát nyújtotta a Shaw Brothers mellett. A Golden Harvest első filmje pedig az Angry River volt. Soha rosszabb kezdést. A főszerepben Angela Mao, de a többi színész is komor és jól játssza a szerepét. A zenét illetően is sikerült 1-2 pörgős és modern dallamot írni a filmhez. Amit mindenképpen szeretnék megemlíteni, hogy gyakorlatilag ebben a wuxiában láthatunk elsőként fantasy elemeket szörnyek képében. Szerintem amúgy a harci koreográfia is jól sikerült. Még nem SB szint, de soha rosszabb kezdést. Sikerült megtalálni a harci jelenetek és a kalandos, párbeszédes részek kellemes arányát. Helyszíneket tekintve sem lehet okunk panaszra, mert jó kis büdzsét pakoltak a film alá. Összességében nem kiemelkedő film lett a dühös folyó, de azért az átlagosnál mindenképpen jobban sikerült és minden wuxia rajongónak kötelező.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük