1 szavazat 2

Bemutatás

Kínában harcok dúlnak és a hatalomért különböző tábornokok marcangolják egymást. Észak és dél elszakadt egymástól. Északon Chin tábornok teljes uralomra tör, ezért az óceánon túlról hatalmas mennyiségű fegyver érkezik a 3. hadtesthez. A cél, hogy a gyengélkedő hadtestekhez eljussanak a fegyverek. Wan Tai a déli felkelők embere és azért utazott ilyen messzire, hogy megakadályozza a fegyverek eljutását a célhoz, sőt elrabolja őket. Amint a városba érkezik azonnal felfigyel a helyi, két lázongó fiúra, Meng Kang-ra és Tieh Fu-ra, akik minden mozdulatán érződik, hogy utálják a rendszert és Chin tábornokot. Felkéri őket, hogy segítsenek neki elrabolni a fegyvereket és eljuttatni délre. A két fiú elvállalja, de mivel szükségük van 2 teherautóra is, így beveszik a buliba Hung Yin-t is, akinek az apja katonai vezető és ő felel a járművekért. Meg is szerzik a teherautókat, majd pár katonát leütve a ruháikat is. Ezután a helyi bordélyházban elfogják Hung ezredest és fogolyként magukkal viszik a 3. hadtesthez. A hadtesthez megérkezve Hung ezredest kényszerítik, hogy játssza el a szerepét és kérje ki a fegyverszállítmányt. A helyi vezető, Wang azonban ezt csak az engedélyek birtokában teheti. Ezért Meng Kang és Tieh Fu elmennek, hogy megszerezzék a papírokat.

Ezalatt Chin tábornok türelmetlen, mert a déli csapatok nagyon rohamoznak, ezért elküldi a legjobb emberét a papírokkal, hogy indítsa el a szállítmányt a rászoruló hadtest felé. Meng és Tieh útközben megölik őket, de a papírt ott hagyják véletlenül. Szerencsére Chih annyira türelmetlen, hogy telefonál Wang-nak, hogy azonnal indítsa el a szállítmányt. Így a lázadók egy megszerzett vonatra pakolják és elindulnak vele. Chin emberei üldözik őket és Wan Tai-t meg is ölik. A mozdony azonban célba ér és Meng-ék a síneket megrongálják, hogy a hadsereg azt gondolja, hogy valaki elrabolta félúton a fegyverszállítmányt.  A fegyvereket pedig elrejtik egy közeli ház alá. Chih-ék azt veszik észre, hogy a fegyverek nyoma a 4. hadtest környékén tűnt el, ezért Chih maga megy el a hadtesthez és kirúgja az összes parancsnokot, mert azt hiszi, hogy a fegyverek elrablásával lázadást akarnak és átvenni a helyét. Ezalatt Meng Kang, Tieh Fu és Hung Yin próbálják megkeresni a felkelők kapcsolattartó emberét, akiről semmit nem tudnak. Így hívják fel magukra a figyelmet és egy helyi bandita becsapja őket, hogy megszerezze a szállítmányt, de Meng-ék legyőzik őket. A zajra felfigyelnek a katonák is és Meng-et sikerül elfogniuk. Chih azonban elengedi őt, hogy a többiek nyomára bukkanjon. Tieh Fu-ék végül megtalálják Wan Tai emberét, Chen Hsin-t, aki Cantonba szeretné szállítani a fegyvereket a felkelőkhöz. Hogy időt nyerhessenek Meng, Tieh és Hung szembeszáll Chih tábornokkal és embereivel, de az életükkel fizetnek azért, hogy a fegyverek végül eljussanak a felkelőkhöz.

Nem kifejezetten harcművészeti film, de mivel a Shaw Brothers studió krémje szerepel benne (David Chiang, Ti Lung, stb) és a rendező sem akárki, ezért mindenképpen az oldalunkon a helye. Már csak azért is, mert azért pár harci rész van benne és azok egész pofásak. A film egyébként egy kellemes délutáni akció-kaland, amelyben apróbb komédia jelenetek is megtalálhatók. A színészi játék a főszereplők esetében parádés, a mellékszereplőknél viszont kicsit túl komikus. Ez nem tudom mennyire volt szándékos. A történet nem váltja meg a világot, de végig parázsban tartja a néző érdeklődését és tulajdonképpen ez a lényeg. A vonatos és városi részek látványosak, szóval láthatunk olyan dolgokat, amiket 1971-ig máshol nem nagyon. Egészen biztosan nem ez a legjobb akciófilm a világhírű rendezőtől, de azért egy leülésre erősen ajánlom, mert könnyeden szórakoztat.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük