1 szavazat 2

Bemutatás

Chang Yang hazatér a mesteréhez egy hosszú kalandozás után. Ennek nem örül Chi Kung, a kormányzó fia, akinek már odaígérte a mester a lányát, Yu Ying-et. Yu Ying és Chang Yang nem titkoltan szeretik egymást. Chi Kung ezért kötelezi Chang Yang-ot, hogy távozzon, vagy küzdjön meg vele életre halálra. Chang azonban inkább a békességet választja és elmegy. Az erdőben azonban lecsap rá Chi Kung és párbajt vívnak. A küzdelem alatt Chang Yang elveszíti mindkét karját és a halálán van. Így talál rá Lam Lam, egy a mesterével visszavonultan élő lány, aki magához veszi Chang-ot és ápolja, gyógyítja a fiút.
Közben Yu Ying nem adja fel és Chang keresére indul, de csak a bajt találja meg egy fogadóban. Chi Kung azonban megmenti és hazaviszi a lányt, mert Yu Ying mestere haldoklik. A halála előtt azonban Chi Kung lesz a kormányzó, így áldását adja az esküvőjükre. Így Yu Ying és Chi Kung összeházasodik, miközben Yu Ying továbbra is Chang Yang-ról álmodozik.
Chang Yang szépen felépül és Lam Lam biztatására megtanul kezek nélküli életet élni. Idővel pedig Lam Lam mesterét kéri meg, hogy tanítsa meg az általa ismert harcművészetre. Hosszú hetek szenvedése árán Chang Yang félelmetesen jó harcművész lesz, köszönhetően annak, hogy a kardot a szájával forgatja, a dobótőröket pedig a lábaival szórja tűpontosan. De nem felejtette el, hogy mi történt vele, ezért a bosszútól fűtve elindul, hogy megkeresse Chi Kung-ot. Természetesen híre megy, hogy egy karok nélküli férfi tart a kormányzó felé, ezért Chi Kung az embereit küldi ellene. Chang Yang útjába azonban nem állhat semmi. Mindenkit elsöpör a bosszúvágya. Meg is érkezik a kormányzó házához és Yu Ying hiába próbálja megakadályozni a párbajt, Chang Yang és Chi Kung megküzd egymással. A küzdelem végén Chi Kung-ot megvakítja Chang, de megkíméli az életét, hogy ő is ugyanúgy szenvedjen, mint ő. Yu Ying megsajnálja Kung-ot és kitart mellette, Chang pedig Lam Lam-al együtt eltűnnek a rengetegben.

Egy koreai film, ami francia nyelven elérhető, angol felirattal 🙂 Az teljesen nyilvánvaló, hogy a Wang Yu által sikerre vitt, One Armed Swordsman sikerét próbálta meglovagolni a film, csak mindezt megduplázva, mert itt a főhős mindkét karját elveszíti. Milyen lett a végeredmény? Meglehetősen átlagos. A harci koreográfia meglehetősen gyenge, de azért értékelendő a karok nélküli harcok megvalósítása. A színészek teljesen elfogadhatóan hozzák a szerepüket, de azért közel sincs olyan drámai hatás, mint a Wang Yu klasszikus esetében. Nem segíti a dolgot, hogy a történet végtelenül egyszerű és fapados. Egy férfi elveszíti mindkét karját, megtanul harcolni, majd bosszút áll. Ennyi. Amit ki kell még emelnem az a zene. Csodás dallamok szólnak a mozi alatt.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük