1 szavazat 4

Bemutatás

Kína olyan helyzetben van a történetünk kezdetén, amikor a különböző hadurak és miniszterek egymással hadakoznak a hatalomért. Az egyik providenciában Han Kuei és Yen harcol a miniszterelnök kegyeiért. Han Kuei győz és Yen visszavonul a saját rezidenciájába.

Egy helyi faluban egy kardiskola üzemel, amelyben két kiváló harcos nevelkedik: Nieh és Tu Po. Mindketten nagyon szegény családból származnak és Nieh arról ábrándozik a szerelmével, Hsiah-val, hogy ha minimális vagyona lenne legalább, akkor elvehetné feleségül. Közben Han emberei megtámadják az iskolát és mindenkit lemászárolnak, csak Nieh és Tu menekül el.

Tu beáll Yen mellé kard oktatónak, amíg Nieh hentesként dolgozik egy távoli faluban. Han emberei politikai okokból megtámadják Yen-t és megölik a fiát, valamint Tu-t is. Tu a halála előtt Nieh nevét említi meg. Ezért Yen felkerekedik és megkeresi Nieh-t és felajánlja neki, hogy legyenek fogadott testvérek. Nieh ezt elfogadja, de nem akar még csatlakozni Yen mellé a politikai harcban.

Nieh édesanyja hirtelen meghal és a lány testvére is férjhez megy, így most már nem kell gondoskodnia senkiről, ezért elutazik Yen-hez, aki mérhetetlen gazdagságot ad neki. Cserébe azt kéri, hogy próbálja megölni a miniszterelnököt és Han Kuei-t. Előtte azonban rengeteg pénzt és ajándékokat küld a régi szerelmének, Hsiah-nak, akit a rezidenciára is hívat és életük legszebb napjait töltik együtt.

Azonban Nieh-nek van kötelessége is és ezért elindul, hogy megölje a célpontjait. Ezer és ezer testőr legyilkolása után végül megöli a minisztereket, és mielőtt megölnék és azonosítani tudnák a személyét (hogy ne bánthassák a hozzátartozóit) ezért öngyilkossága előtt eltorzítja az arcát. A testvére nem tudja megemészteni a halálát és feladja magát, majd szintén öngyilkosságot követ el. Nieh szerelme, Hsiah viszont gyereket vár Nieh-től és a tőle kapott vagyonból gazdagságban nevelheti fel a gyermekét.

A 60-as évek egyik, ha nem a legjobb Shaw Brothers mozija, Chang Cheh rendezésében. Igazából a műfaja dráma és wuxia keveréke. Viszonylag kevés harcművészeti jelenet található a filmben, azonban amik vannak, azok az eddigi legjobbak, amit a 60-as években csináltak. Szóval csillagos ötös a koreográfia kitalálójának. A történet is izgalmas, leköti a néző figyelmét és a színészi játék is remek. Wang Yu-t annyira nem szeretem, de ebben a filmben. kis szakállal nagyon jól játszik és a kardos jeleneteiben a mozgása is kiváló. A játékidő picit hosszú, de még így is az egyik legjobb 60-as években készült harcművészeti dráma lett a The Assassin! Kötelező!

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük