1 szavazat 5

Bemutatás

Chang Wei Fu egy egyszerű paraszt srác, aki éppen a fát szedi az erdőben a családja számára. Három férfi lovagol felé és iránymutatást kérnek a közeli faluhoz. Chang segít nekik, mert ekkor még nem sejti, hogy a falu irányában lévő családi házukba is betör a 3 harcművész és brutálisan legyilkolják Chang családját, a húgát pedig elrabolják magukkal. Chang hazaérve látja a borzalmat és az édesanyja harangos karkötőjét felvéve bosszút esküszik.

Útja során meglát egy öregembert, akit banditák támadnak meg a vadonban. Az öregembert pillanatok alatt elintézi a banditákat. Chang követi őt, és pihenés, evés nélkül kitart az öregember követésében. Ezt értékeli a harcművész mester és minden tudására megtanítja Chang-ot.

Kis ugrást követően az időben Chang egy faluba érkezik, ahol a helyi banditák vezérének karmaiból kiment egy szegény lányt. A banditavezér egyik embere pedig nem más, mint Yang Kang, a bárdos mészáros, a bárdok mesterét, egyike azoknak, akik megölték Chang családját. Egy erdei tisztáson meg is küzdenek, amelynek eredményeképpen Yang Kang brutális halált hal. Ugrunk kicsit az eseményekben és a következő faluból megismerjük az egyik bérgyilkost, Master Swordsman-t, aki a hosszúkard mestere és éppen egy szegény embert vág szó szerint ketté. Amint meghallja a harangot, egyből tudja, hogy Chang eljött érte is. Egy félreeső szent helyen kardpárbajt vívnak, amely végén Chang kettévágja őt.

Chang elérkezik a harmadik nagy faluba is, ahol a fogadóban belekötnek és ezért megöli a támadóit. Börtönbe zárják, ahol megismerkedni a rabtársaival, akiket kihoz a börtönből Tsuo, a helyi banditák nagyvezére és a harmadik gonosztevő, akit Chang keres. Chang nem leplezi le magát, hanem beáll Tsuo mellé, aki kiviszi a börtönből. Egy ünnepi fogadáson feltűnik Tsuo felesége is, aki nem más, mint Chang elrabolt testvére. Chang felfedi a titkát és párbajra hívja Tsuot. Rengeteg ember esik el Chang haragjától, végül Tsuo-t is lemészárolja, de sajnos közben a testvére áldozatul esik.

Számomra ez a film tökéletes. A korát magasan megelőzi harci koreográfiában, a színészi játékban, (Yi Chang elképesztő) fényképezésben, (az esős kardozós rész) rendezésben, karakterekben, helyszínekben, emlékezetes pillanatokban, (a gyertyás párbaj) zenében és még sorolhatnám. Azt hiszem ez az első Shaw Brothers film, amelyben a színészek nem játsszák túl a szerepüket. Yi Chang kegyetlenül játszik. A történet nem összetett, de mivel egy bosszúmoziról van szó, így nem is hiányzik. Aki szereti a wuxiát azoknak örök klasszikus, de talán azt mondhatom, hogy mindenki másnak is kötelező.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük