1 szavazat 2

Bemutatás

Kuei herceg harci tornát tart, hogy kiváló harcosokat toborozzon. A harci torna egyik legjobbja egy új jövevény a városban, Ho Li Chun, aki meg is nyeri a tornát. A lányt mindenki ismeri már, mert a beceneve „Blade spares none”, azaz a penge, amely senkinek nem kegyelmez, senkit nem kímél. Végül a herceg 4 harcost fogad fel: Ho Li Chun-t, Han Chen-t, Chuang Shih Piao-t és Kao Wan-t. Feltűnik még egy bohókás idegen is a tornán, de mivel nem bír el Ho Li Chun-el, így elmenekül. Őt Chen Yo Yu-nak hívják és a torna után találkozik is az erdőben egy régi barátjával, Tang Ching Yunnal. Tang Ching elmondja, hogy a szülei gyilkosát, Sun Tien Chun-t, azaz Devil Claw-t (Ördög karma) keresi, illetve a környéken mostanában rablóbandák garázdálkodnak és aranyat rabolnak, gyilkolnak, akiket jó lenne felderíteni. Betörnek a herceghez, hogy kicsit nyomozzanak, de a harcosok elűzik őket.

Ezt követően Tang Ching elmondja Chen Yo-nak, hogy ő az egyetlen túlélője a Tang családnak. Egy bizonyos éjszakán ő betegen feküdt az ágyban, mialatt a teljes családját megmérgezte és megölte Sun Tien Chun és Ho Chen mester betörnek a Tang villába és Sun Tien megölte a társát, Ho Chen-t, hogy csak az övé maradjon a hatalom. Visszatérve a jelenbe a herceg magához hívatja a frissen kinevezett 4 harcosát és elmondja nekik ördögi tervét: ő akar a király lenni, de ehhez nagyon nagy hadsereg kell, amihez pedig sok pénz. Ezért kéri a harcosokat, hogy rabolják ki a város melletti villában élő leggazdagabb családot és mindenkit öljenek meg. Tehát fény derül rá, hogy a környékbeli rablásokért a herceg a felelős. Han Chen kivételével a másik 3 harcos elfogadja a feladatot. Éjszaka Han Chen szobájában megjelenik Sun Tien Chun és megöli őt. Az egész jelenetet titokban végignézi Ho Li Chun, aki azt is látja, hogy Sun Tien Chun egy maszkot ölt magára, mégpedig Kuei herceg maszkját. Azaz Kuei herceg és a kegyetlen Sun Tien egy és ugyanaz a személy.

Kuei emberei kirabolják a közeli villát és megölnek mindenkit. (Tang Ching és Chen Yo próbálja őket megakadályozni, de kevés sikerrel) A kincset egy titkos barlangba viszik, de visszafelé Tang Chingék megölik Kuei embereit. Egyedül Ho Li Chun-al nem bírnak, akivel végül sikerül szót érteni és elmesélik nekik, hogy az apja igaz gonosz volt, de nem más ölte meg mint Sun Tien Chun, azaz Kuei herceg. Chuang Shih Piao és Kao Wan visszatérnek a herceghez, aki megkéri őket, hogy öljék meg Ho Li Chun-t. Meg is próbálják, de a lány legyőzi őket és elmondja nekik, hogy ki is valójában a herceg. Megpróbálják megölni a herceget, de az életükkel fizetnek. Ezalatt Tang Ching és Chen Yo betörnek a palotába és megölik a herceg őreit, de a hercegnek sikerül elmenekülnie. Ho Li Chun, Tang Ching és Chen Yo összefog, hogy együtt keresik és ölik meg a herceget. Meg is találják a kincsekkel teli titkos barlangban, ahol jó pár emberével húzta meg magát Kuei herceg. Végül nagy áldozat árán (Chen Yo meghal) sikerül végezni a gonosz Sun Tien Chun-al, azaz Kuei herceggel.

Nem kell mondanom, hogy mennyire jót tett a wuxia filmgyártásnak, hogy a Golden Harvest studió személyében lett egy riválisa a Shaw Brothers studiónak. Jelen mozink egyike az első wuxiáknak, amit a GH studió készített. Sikerült remek színészeket szerződtetni (James Tien és Nora Miao) és olyan költségvetést biztosítani a filmhez, hogy ne keltse az amatőr tajvani wuxiák hatását. A harci jelenetek viszonylag remekül koreografáltak, a történet tartogat apró meglepetéseket és látványos helyszínekből, jelenetekből (esős harc, titokzatos erdőben történő harc) sincs hiány. Fel kell hívnom a figyelmet az angol felirat pontatlanságára és néhol hiányos is. Összességében azonban elmondható, hogy a Golden Harvest studió jó úton indult el és még ha nem is ér fel az SB krém filmjeivel, egy egész jó kis wuxiát pakoltak össze.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük