1 szavazat 3

Bemutatás

Nan Kung Cheng egy farmon él a hugával, Lin-el és a vak édesanyjával. Az édesapjuk egy nagy harci iskolát, birtokot vezetett, a Kai Shin birtokot. Azonban Tu Tien Piao és emberei elfoglalták a birtokot, az apját Nan Kung Hung-ot megölték, őket pedig a farmra űzték. Kung Cheng informátora felkeresi őt a farmon és jelzi, hogy Tu Tien éppen a helyi bírónál tesz látogatást, így ideális alkalom a bosszúra. Kung Cheng be is jut hozzá és végez Tu Tiennel. A farmon a bíró legjobb harcosa, Yen Shih Chieh jelenik meg, aki eleinte azt hazudja, hogy Kung barátja és így megvárja őt. Kung Cheng hazatér és mielőtt párbajoznának, Kung anyja megakadályozza és kéri a fiát, hogy vállalja a tetteiért a felelősséget, menjen Yen-el. Yen megbilincseli Kung-ot és elindulnak.

A Kai Shin birtokot Tu Tien Piao testvére, Tu Lung veszi át és el akarja kapni a testvére gyilkosát. Embereket küld a farmra, de Yen végez velük. Aztán a fogadóban, majd az úton megint megpróbálják megölni Kung Cheng-et, de  Yen és Kung Cheng együtt végeznek az összessel. A harcok alatt össze is barátkoznak, így Yen már a bilincset is leveszi Kung-ról. Ezalatt Tu Lung emberei elfogják Kung anyját, akit túsznak szántak, de annyira jó harcos az asszony, hogy ellenáll és ezért nyilasokkal végeznek vele. Lin megtalálja a testvérét és elmondja nekik, hogy Tu Lung cserét javasol: Kung-ért cserébe visszakapják Kung anyját. A csere megtörténte után veszi észre Lin és Yen, hogy az asszony már halott. Elhatározzák, hogy kiszabadítják Kung-ot. Ezalatt Tu Lung szenvedni akarja látni Kung-ot, így megkínozzák és bezárják egy Death Cave (Halál barlang) helyre.

Lin és Yen betörnek a Kai Shin rezidenciára, ahol Tu Lung egyik embere, Shih figyelmezteti Lin-t, hogy meneküljenek el és a testvérét a halál barlangban találja. Ki is szabadítják a legyengült férfit és amíg felépül, addig Yen visszatér a bíróhoz és azt a hírt hozza, hogy a bíró felmenti Kung-ot, de csak akkor, ha segít elfogni Tu Lung-ot. Elérkezik a párbaj ideje és Shih is segít a bosszúálló hármasnak, de az életével fizet érte. Végül nagy nehezen végeznek a gonosz Tu Lung-al.

Ez a mozi egyike a Golden Harvest studió kezdeti alkotásainak és bizony a kiemelkedőbbek közé tartozik. Stílusban olyan, mint ha egy King Hu és egy Shaw Brothers filmet kereszteznénk, azaz vannak benne drámai részek, van jelentősége minden egyes halálnak, nincs benne kétszáz embert legyilkoló rambó jelenet, de viszont vannak harcok és nem a történet az erőssége a filmnek, hanem a bosszúállás folyamata. A harci koreográfia átlagon felüli, nem használ gyorsítást, viszont így is látványos. Hiányosság, hogy effektek terén nem operál a film, így látványosságban teljesen átlagos, de a harcok intenzitása, ábrázolása és fényképezése remek lett. Szeretném még a western filmekre hajazó zenét is kiemelni. Az is átlagon felüli. Ajánlom a filmet minden wuxia és Golden Harvest rajongónak, mert jól sikerült!

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük