1 szavazat 3

Bemutatás

Ding Menghao a világ legjobb kardvívója és nem csak a Southern Sword (Déli Kard) cím birtokosa, hanem a Fastest Sword-é (Leggyorsabb Kard) is. Mindenki őt akarja legyőzni és mindenki vele akar párbajozni. Ding állja a kihívásokat és kegyetlenül lemészárolja a kihívóit. A film elején is elintéz 3 kardvívót, amit egy idős szerzetes végignéz. Nem tetszik neki Ding kegyetlensége és segíteni akar rajta. Ezért fogadást ajánl neki: ha a pipájával legyőzi Ding-et, akkor őt kell neki szolgálnia pár évig. Ding belemegy és elveszíti a párbajt az öreggel szemben. Évekig szolgálja a szerzetest és kitanulja mellette a kőfaragó mesterséget. A szerzetes egy bölcs mondattal engedi útjára: „Ahhoz, hogy új életet kezdhess, előbb meg kell halni.”

Ding egy faluban húzza meg magát, de gyorsan híre megy a dolognak és rengetegen keresik fel, hogy megküzdhessenek vele és ezáltal meghaljanak a kardja által. Mindenhonnan elküldik, mert vér követi az útját. Végül Ding álnevet vesz fel és egy távoli falu kőfaragó műhelyében kezd el dolgozni. Egy ideig jól mennek a dolgok, de aztán a helyi banditák a falu fosztogatása közben felismerik Ding-et. Tetézi a gondokat, hogy a faluba érkezik Qiu Xiying, azaz a Northern Sword, (Északi Kard) mert azt hallotta, hogy a környéken látták utoljára Ding-et. Szeretné megtudni, hogy kettejük közül melyikük a gyorsabb. Amikor a banditák elrabolják a falu vezetőjének a lányát, akkor Qui és Ding együtt szabadítják ki a lányt és együtt végeznek a banditákkal. Azonban ezáltal kiderül, hogy ki is ő valójában és Qui addig erősködik, hogy Ding kiáll ellene egy párbajra. A párbajt az egész falu figyelemmel kíséri, amelynek eredménye az lesz, hogy mindkét hős meghal a párbaj során. Legalábbis eltemetik őket. A temetésen azonban egy ismerős gyászoló tűnik fel, aki nem más, mint Ding. Igaza lett a szerzetesnek.

Aki látta a Nevem Senki című western filmet, annak ismerős lesz a sztori. Egy férfi története, aki szeretne új életet kezdeni, de ez nem olyan egyszerű. A drámai történet mellett a megjelenítés kiemelkedő, mert nagyon feszült a hangulat és valahogy leláncolja a nézőt. Teszi mindezt úgy, hogy a harcművészeti, kardozós részek az egyik leggyengébbek, amit valaha Shaw Brothers filmben láttam. Nem vicc. Borzalmas. De aki nem a harci koreográfiák miatt kezdi el nézni, azokat a hangulat és a történet végig leköti majd. A színészi játék összességében jó, pedig ismeretlen színészek vettek részt benne. Jó kis film ez. Inkább dráma, mint wuxia, de a jobbik fajtából.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük