1 szavazat 2

Bemutatás

Yu Ying a Qiankun Sword klán vezetőjének, Yu Yuan-nak a lánya megöl egy férfit, aki éppen egy nőt próbál megerőszakolni. Kiderül azonban, hogy a megölt férfi nem más, mint a gonosz, Green Dragon (Zöld sárkány) klán vezetőjének a fia. A két klán között ádáz küzdelem kezdődik és a Zöld sárkány klán kerekedik felül, így Yu Yuan, Yu Ying és pár emberük a közeli fogadóba menekül, ahol a fogadó vezetője a jó barátjuk, így elrejti őket. A Zöld sárkány klán vezetője, Jiao Lei, más néven the Flying Dagger (Repülő tőr) felmérgesedve az embereivel letámad egy falut, amely a Quiankun Sword klán egyik bázisa volt. Mindenkit kegyetlenül lemészárolnak. A semmiből azonban feltűnik egy magányos kalandor, Yang Qing, aki kikezd Jiao Lei-vel majd elmenekül.
Yang Quing pontosan abba a fogadóba menekül, ahol Yu Yuan-ék megbújtak. Feltűnnek a Zöld sárkány klán emberei is, de Jiao megvédi Yu Yuan-ékat. Elmondja, hogy ő nem áll egyik oldalon sem és mindig azt teszi, ami éppen a kedvére van. Egy alkalommal még Jiao-t is megvédi egy másik klántól. Később Yu Yuan fiatalabb gyerekét próbálják kimenekíteni a fogadóból, de Jiao Lei-ék elfogják a gyereket és cserébe Yu Yuan fejét követelik. A Qiankun klán megbízza Yang Quing-et, hogy szabadítsa ki a gyereket. Ő elvállalja, de cserébe egy eltöltött éjszakát kér Yu Ying-től. A gyereket ki is szabadítja, de harc közben Jiao megsebesíti a repülő tőrökkel. Yu Ying talál rá és elviszik a Qiankun Sword klán főhadiszállására, egy másik faluba, ahol felépül és összejön Yu Ying-el. A végső leszámolás a Zöld sárkány klánnal azonban még vár a klánra. De a Qiankun Sword klán immár erősebb lett egy Yang Quin-el az oldalukon.

Magyarországon ha jól tudom, akkor Repülő Tőr néven jelentették meg, magyar szinkronnal. Én természetesen eredeti nyelven és angol felirattal néztem. A történet végtelenül egyszerű, nem is meglepő, hogy fentebb pár mondatban eltudtam mesélni. De nem is ez a film fő vonzereje, hanem egyrészt a színészek, amely esetében igazi Shaw Brothers sztárparádét láthatunk: Pei Pei Cheng, Lieh Lo, Lei Cheng, stb. Másrészt pedig a harcok, amelyek nem csak a kardozásra épülnek, hanem a film címéhez hűen repülő tőrökre is. Ha jól emlékszem ez az első olyan SB filmek egyike, amelyben a halálok, sebzések, kard átszúrások rendesen megvannak csinálva. Magyarul viszonylag élethűen. A kor színvonalához mértén tényleg nem lehet egy rossz szavunk sem a harci koreográfiára. Végül külön szeretném kiemelni Lieh Lo ezúttal is zseniális színészi játékát. Tökéletesen áll neki ez a magányos farkas szerep. Jó film, ajánlom mindenkinek.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük