1 szavazat 1

Bemutatás

Deng Xiao Yu-t a bíró halálra ítéli. Xiao Yu visszaemlékezik, hogy egy megbízójával rajtaütöttek egy karavánon és a náluk lévő gyöngyért megöltek mindenkit. A megbízója aztán elárulta, leütötte és elmenekült a gyönggyel, őt pedig a hatóság a helyszínen találta. Arra is visszaemlékezik, hogy azért vállalta el a munkát, hogy a beteg édesanyjának segítsen pénzt keresni gyógyszerre. Ezért úgy dönt, hogy mielőtt lefejezik, megmenekül a börtönből, hogy segíthessen az anyján. A bíró az elfogásával Sung kapitányt bízza meg és 10 napja van, hogy visszahozza Xiao Yu-t.  Xiao Yu az úton hazafelé megment egy ártatlant nőt egy banditától. Eközben Tien Li June, Xiao menyasszonya felkeresi Xiao házát, ahol megtalálja Xiao testvérét, Fen-t és az édesanyját, aki már picit jobban van.

Xiao Yu elsőként az őt eláruló biztonsági szolgálatot, a Black Tiger-t (Fekete tigris) keresi fel és végez mindenkivel, magával a vezetővel Tiger-el is. Ezt meghallja Tiger testvére, aki a Four Seas (Négy tenger) klán vezére. Bosszút esküszik Xiao Yu-n. Xiao Yu-t útközben megtalálja Li June, és a férfi szakítani akar vele, tudva azt, hogy vissza kell majd mennie a börtönbe a kivégzésére. A banditák rájuk támadnak, de segít nekik Sung kapitány, aki ezt követően elfogja Xiao Yu-t. Célja, hogy visszaviszi őt a börtönbe. Xiao Yu csak annyit kér, hogy utoljára láthassa az édesanyját és a testvérét, de Sung nem engedi neki és együtt elindulnak a börtön felé. Útközben a négy tenger klán emberei támadják meg őket. Ezúttal Xiao és Li June menti meg Sung életét. Felkeresik Xiao házát, de csak egy üzenetet találnak, amely szerint a négy tenger klán elrabolta az édesanyját és a testvérét. Xiao elindul, hogy kiszabadítsa őket. Sung és Li June is segít neki. Nagy harcok árán sikerül kiszabadítani a családját, akiknek azt hazudja Xiao, hogy csak ideiglenesen kerül börtönbe és amint letölti a büntetését hazajön hozzájuk. Sung elviszi Xiao-t.

Egy viszonylag ismeretlen filmről van szó, amelynek témáját többek között az 1971-ben megjelenő SB film, a Long Chase is feldolgozta: egy halálraítélt elmenekül és az üldözésére kijelölt személy egy idő után rokonszenvet érez az üldözött iránt. Ennél a tajvani filmnél is látszik, hogy az alapötlet az jó, a színészek azt gondolom, hogy egész jók, de amihez már költségvetés lett volna szükséges, azok az elemek borzalmasak. A harci koreográfia gyenge, látványos jelenetektől mentes. A díszlet és a kosztümök szintén fapadosak. (szánalmas, hogy az idős asszonyt egy fiatal színésznő játssza el, de úgy, hogy az egyik foga ki van festve, mint ha nem lenne) A zene ugyanez, teljesen átlagos vagy az alatti. Mindent összevetve azt gondolom, hogy az elfogadható történet és a színészi játék miatt a wuxia fanatikusok tehetnek vele egy próbát.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük