1 szavazat 2

Bemutatás

A Chin dinasztia hadseregei egyre nagyobb területet vettek el Kínából és teljesen átveszik a hatalmat a Song dinasztia felett. Yao Fei tábornokot kivégzik, de előtte még két legfontosabb emberét, Li Pao-t és Ling Shing-et küldi el egy térképpel, hogy a kincset megtalálva erősítsék meg a hazafi hadseregüket és szerezzék vissza az elfoglalt területeket. A Chin-ek egyik hadvezérüket az áruló Han Chang-ot bízzák meg, hogy végezzen a két hazafival és szerezze meg a térképet. Han Chang meg is találja őket és Ling Shing-et megöli, Li Pao-t pedig egy szakadékba löki. A térképet két részre vágták, így csak azt találja meg, amelyik Ling Shing-nél volt. Ling Shing feleségét és gyerekét pedig elrabolja.

Eltelik 14 év és a hazafiak egy fogadóban alakítják ki a bázisukat, akiket a szakadékot túlélő Li Pao vezet. Han Chang is tudomást szerez a rejtekhelyükről és a lányát, Yu Chiung-ot küldi el, hogy próbáljon bejutni a fogadóba. Segítségére van az az érme, amit Han még Ling Shing-től lopott el. Yu Ching be is jut a fogadóba és lehetőséget ad Han katonáinak, hogy betörjenek és megöljenek mindenkit, kivéve Li Pao-t. Őt Han erődjébe viszik és megkínozzák, annak érdekében, hogy elárulja, hol van a térkép másik fele. Ezalatt Li Pao fia, Li Hsien Chung és barátja, Chang Ping éppen a városba érkezik, hogy csatlakozzanak a hazafiakhoz. Az útjuk során véletlenül találkoznak Yu Chiung-al, akit Li Hsien legyőz párbajban. Ez nagyon felidegesíti a lányt, ezért az apja Han Chang elküldi az embereit a fogadóba, hogy öljék meg őt. Természetesen ez nem sikerül nekik és Li Hsien elmagyarázza Yu Chiung-nak, hogy mit is művelnek az emberekkel és az országgal a Chin-ek.

Li Hsien amint megtudja, hogy az apját elfogták, azonnal megy kiszabadítani, de a túlerővel szemben ő sem bír és elfogják. Mielőtt azonban megölnék őket, Yu Chiung tanácsára Han Chang tömlöcbe záratja őket, hát ha megjön az eszük és elárulják, hol a térkép másik fele. Közben Yu Chiung anyja, Lady Chiu bevallja a lányának, hogy nem Han Chang az apja, hanem Ling Shing, akit Han megölt. Ő pedig azért ment hozzá Han-hoz, hogy Yu Chiung-ot biztonságban tudja. Lady Chiu öngyilkos lesz a vallomás után, mert nem tudja elviselni a szégyent. Yu Chiung kiszabadítja Li Pao-t és Li Hsien-t és együtt kitörnek a tömlöcből és végeznek a katonákkal, valamint Han Chang-al is.

Elérhetővé vált egy elég rossz minőségű, de azért még nézhető verzió a Vitéz Lovagokból és örülni kell neki, hogy tűnt el a feledés homályában, mert bizony nem rossz filmmel van dolgunk. A történet teljesen hozza az elvárt szintet és a harci koreográfia is egész jó, ha figyelembe vesszük, hogy 1969-et írtunk, amikor kiadták. A főbb szerepekre sikerült olyan színészeket megnyerni, akik később több mint 100 filmben szerepeltek, azaz a színészi játékkal is elégedettek lehetünk. Említést kell még tennem a zenéről, amely egész jól sikerült és egy hazafias, dallamos zenével fűszerezi meg a mozit. Amit viszont nem árt szem előtt tartani, hogy a felirat egészen nehezen olvasható a filmben. Wuxia rajongóknak kötelező, de mások is tehetnek vele egy próbát, ha nem riaszt el, hogy a filmnek vannak bizonyos korlátai, tekintettel arra, hogy 1969-ben készült.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük