1 szavazat 2

Bemutatás

Lord Sun, aki egy magas beosztású előljáró magához hívatja négy legjobb emberét. Elmondja nekik, hogy egy hivatalnok, Fu Bing Zhong a mongolokkal összefogva sereget gyűjt a Long Hu hegyekben és megszeretné támadni Kína fővárosát. A hegyekben rengeteg bandita gyűlt össze és Fu Bing-et védi a négy óriás (4 Giant) is, akik szinte legyőzhetetlenek. Ellenben az uralkodó már küldött oda embereket, mint pl. Yin Shu Tang-ot, aki segít majd nekik a küldetésben, hogy bizonyítékot szerezzenek az árulásra vagy megöljék Fu Bing-et. A császár magához próbálja hívatni Fu Bing-et, amiért nem védte meg a keleti határokat a mongol seregektől, de Fu Bing a császár helyett inkább elindul a szolgájával a hegyek felé.

Útjuk során egy olyan olyan faluba érnek, ahol a banditák mindenkit lemészároltak. Itt találkoznak a koldussal, Yin Shu Tang-al, aki megvédi őket az éjszaka rájuk támadó banditáktól. Végül Fu Bing meggyőzi őt, hogy pénzért cserébe segítsen nekik és kísérje el őket a hegyekbe. Csatlakozik még hozzájuk két falusi is, majd később két lány, Shi Xue Lan és Shi Xue Mei, akik állításuk szerint egy nem kívánatos esküvő elől menekültek el. De itt még nem ér véget a lista, mert az útjuk során hozzájuk csapódik a két lányt kereső Zhi Yu és segédje, Gu Wan. Így 9-en folytatják az útjukat. A hegyen felfelé haladva próbálják őket megmérgezni a fogadóban, illetve banditák támadnak rájuk, de Yin Shu védelme alatt megmenekülnek. A két falusi a hegyen egy barlangban elrejtve megtalálja azt a két könyvet, amely tartalmazza a főváros harci térképét, gyenge pontjait és a fővárost védő tábornokok listáját is. A falusiak azonban Fu Bing oldalán állnak, de a Shi testvérek elbánnak velük. Megérkezik a csapat a hegy tetejére, ahol egy katonai erődítmény van. A sereg egyik vezetője Jin Zhi Ping, aki láthatóan jóban van Yin Shu Tang-al, azaz ő is császárpárti. Fu Bing átlát a szitán és elfogatja Yin Shu-t és tömlöcbe zárja. Ezalatt a 4 császári harcos (a két Shi lány, Zhi Yu és Gu Wan) tervet dolgoznak ki Jin Zhi-vel, hogy kiszabadítsák Yin Shu-t. Sikerül is nekik, majd Jin Zhi beépített emberei segítségével megtámadják az árulók erődítményét, amely során a 4 óriást is sikerül megölni. Végül nagy áldozatok árán (nagyon sokan meghalnak) Yin Shu végez az áruló Fu Bing-el és legfőbb emberével és végül a két Shi lány és Yin Shu hagyják el élve a hegyet.

Sok helyen olvastam, hogy ez a film túl kusza és többször is meg kell nézni, amíg az ember összerakja a szálakat. Szerintem azért ennyire nem vészes a helyzet, de tény, hogy Lin Fu rendező nem könnyíti meg a nézők dolgát. A történet viszonylag egyszerű és már a film elején kiderül, hogy ki kicsoda, így nem nagyon lesznek meglepetések. Az látszik a filmen, hogy a Shaw Brothers studió viszonylag tisztességes forrást biztosított a filmre, mert nagyon látványos és egyedi helyszíneken kalandoznak a főszereplők. A színészeket tekintve viszont az SB studió másod- vagy inkább harmadrangú színészeivel kell beérnünk, ami meg is látszik. Nekem kifejezetten ellenszenves a főszereplőt játszó Chuan Yuan, de ez egyéni ízlés kérdése. Nem ez a film fogja a színészi játékot új szintre emelni az biztos. Nagyon érdekes amúgy, mert a film első fele egy kellemes szombat délutáni, komikus elemeket bevető kalandfilmnek hat, de a második felében pedig egészen véres jeleneteket láthatunk. A harci koreográfia sajnos teljesen átlagos vagy talán picit az alatti. Mindezek ellenére én azért egyszeri megnézésre ajánlom, mert egy olyan wuxia, amely nagyon szép és látványos helyeken játszódik és emiatt a film hangulata teljesen rendben van.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük