1 szavazat 1

Bemutatás

Hsiao generális kegyetlen módszerekkel tartja rettegésben a főváros polgárait. Minden héten egyszer végigvonul a városon és aki az utcán tartózkodik azt megöli. Az egyik ilyen útja során 4 kalandozó, Feng I Fei, Chiao Hsiu, Ho és Lei Kuei próbálja megölni Hsiao-t, de sikertelenül. Egy helyi szakács, Chu Fu ad nekik búvóhelyet, de a generális két legmegbízhatóbb vezére, Wan Shun és Han Tao rájön a turpisságra és leleplezi őket. Harc kezdődik, amely során egyedül Ho-nak és a szakácsnak sikerül elmenekülniük a városfalon túl, ahol találkoznak egy lánnyal, Kuei Chiennel, akinek ugyanaz a célja: megölni Hsiao generálist. Kiderül, hogy mindhármuk apja generális volt és mindegyikükkel Hsiao végzett.

Ezalatt az elfogott Feng-et a Hsiao rezidenciáján élő Chiang Yin kisasszonyhoz viszik. A lány szimpatizál vele ezért nem akarja, hogy kivégezzék. Tömlöcbe teszik az elfogott 3 személyt, ahol a gonosz Wan Shun vezér a Whip Squad (Korbácsos brigád) által megkínozza őket, de Chiang kisasszony és Han Tao vezér leállítja őt. Kuei Chin másnak adja ki magát és így bejut Hsiao rezidenciájára, hogy tudjon beszélni Han Tao vezérrel. Elmondja Han Tao-nak, hogy az ő apját, aki szintén generális volt is Hsiao ölte meg. Han Tao még nem hisz neki, de elengedi a lányt. Azaz csak elengedné, mert Wan Shun elfogja őt. Wan Shun beszél Hsiao generálissal, hogy a titkuk lelepleződött: Hsiao generális a teljes hatalom érdekében összefogott Wan Shunnal és megölte az összes generális társát: Feng, Chiao, Ho, Lei, Kuei, Chu, Han, és Chiang apját. De mivel Chiang kiasszony és Han Tao apja közeli barátja volt, így őket befogadta, felnevelte és megtanította a harcművészetekre. Wan Shun (aki az egész mögötti ötletgazda) kijelenti, hogy nincs más megoldás, meg kell ölni mind a nyolcukat. Han Tao vezért árulónak jelentik ki és próbálják őt elfogni, de Chiang kiasszony megmenti és sikerül nekik, valamint a foglyoknak elmenekülni. Egy barlangban megpihennek és rájönnek, hogy mind a 8-uk apját Hsiao generális ölte meg a hatalom érdekében. Bosszút esküdnek és kitalálnak egy olyan harci eszközt, kardot, amely semlegesíti a Korbácsos brigád harci technikáját. Megtámadják Hsiao rezidenciáját és végeznek Hsiao katonáival, a Korbácsos brigáddal, Wan Shunnal, és végül Hsiao-val is.

Mérföldkőnek számít ez a film, de nem azért, amiért elsőnek gondolnátok. Nem kiemelkedő wuxia, sőt még igazán jónak sem mondanám, de viszont hatalmas lépés a wuxia és harcművészeti filmek fejlődése szempontjából. Eddig ugye volt a Shaw Brothers studió és mellette olcsó költségvetésű tajvani alkotások, amelyek minősége erősen megkérdőjelezhető volt. A Shaw studiótól távozott Raymond Chow producer, Lo Wei rendező, Sammo Hung és még jó pár színész és létrehoztak egy studiót, Golden Harvest néven, amely később ugye legendássá vált és a Shaw Brothers-el karöltve uralták a harcművészeti filmek piacát. Szóval ez a film a Golden Harvest első wuxia próbálkozása olyan színésznőkkel kiegészülve mint Angela Mao, Nora Miao. A színészekkel nincs is baj, de a film többi részén azért erősen érezhető, hogy kezdeti próbálkozásról van szó: a zene, a helyszínek, a történet és a látványosság is meglehetősen átlagos vagy picit talán még az alatti szint. Ami számomra meglepő volt, hogy a harci koreográfia meglehetősen gyenge és kezdetleges. (leszámítva az utolsó párbajt, mert az viszont kárpótolja a nézőt) Aki wuxia fanatikus és történelmet akar látni, annak érdemes megnéznie a filmet. Másoknak ellenben kihagyható.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük