1 szavazat 1

Bemutatás

A Sung dinasztia idején a tatárok északról nagyon ostromolták Kínát, miközben árulók is segítették őket a hatalom érdekében. Ilyen volt a miniszterelnök Chin Kuei is, aki visszarendelte a tatárokat sikeresen feltartó Yueh Fei tábornokot és árulással vádolta meg. Egy maréknyi hazafi, Ling Yu Feng vezetésével próbálták őt kiszabadítani, de kiderült, hogy megtévesztették őket, mert a tábornokot Ling An-ba hurcolták. A tábornoknak ott is rengeteg szimpatizánsa volt, és az egyiküket Hu Ping-et el is fogták. Chin Kuei legfőbb bizalmasa, Feng Chung kiszedi Hu Pingből a hazafiak találka helyét és az embereivel rajtuk is üt. Az egyik vezetőt, Szuma Chang Hung-ot meg is ölik, de Ling Yu-nak sikerül elmenekülnie és sebesülten zuhan a folyóba. Arra jár egy színházi, akrobata társulat, akiket Sung vezet. Kimentik a férfit és ápolják, amíg magához nem tér.

A miniszterelnök emberei rájuk találnak és átkutatják a hajót, de Ling Yu-nak sikerül elbújnia a víz alatt. Elárulja a célját a társulatnak: megmenteni Yueh Fei tábornokot, akit a Ta Li templomban őriznek. A társulat felajánlja neki a segítségüket. A városban kapcsolatba lépnek a hazafiak csoportjával, akik már gyülekeznek és Ling Yu utasításaira vártak. Közben az őrök újra rajtuk ütnek, de ezúttal a hazafiak győznek. Az őrök vezetője azonban a halála előtt egy cetlire leírta, hogy a hazafiak mikor és hol fognak támadni. Ezt megtudva Feng Chung csapdát állít nekik. Az éjszaka leple alatt a hazafiak be is törnek a templomba, de szinte mindenkit lemészárolnak Feng Chung emberei. Egyedül Ling Yu-nak sikerül elmenekülnie.

A Sung társulat tudásával és segítségével másnap újra betörnek a templomba és őrült nagy harc kezdődik, amely komoly áldozatokat is kíván, de végül sikerül kimenekíteni Yueh Fei tábornokot. A tábornok azonban azt vallja, hogy egy katonának mindig szolgálnia kell a feljebbvalóit és a hazáját. Akkor is, ha az a feljebbvaló éppenséggel korrupt. Így visszamegy a templomba. Később kivégzésre kerül, de a halála rengeteg embernek adott hitet és nemzeti hőssé kiáltották ki.

Kevésbé ismert wuxia film, ami azért meglepő, mert a Golden Harvest studió vette a szárnyai alá és olyan sztárok játszanak benne, mint Wang Yu és Tien Yeh. Viszont azért nem meglepő, mert nem túlzottan sikerült jól. Menjünk sorban: a színészek remekül játszanak és Wang Yu személye garancia az epikus, heroikus zárásra is. A történettel sincs baj, igaz nem erőlteti meg az agyunkat, de azért próbáltak egy hősies történetet elmesélni Kína történelméből. Ellenben nagyon sok üresjárat van a filmben, amely által sokszor unjuk magunkat. A harc is kevés, ami pedig van az sajnos nagyon gyenge és kezdetleges. Én személy szerint sokkal többet vártam a filmtől és csak azon wuxia rajongóknak ajánlom, akik szeretik megismerni Kína történelmének hősies alakjait, valamint nagy Wang Yu, Tien Yeh rajongók. Másoknak felejtős.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük