1 szavazat 3

Bemutatás

Egy kísértetről beszélnek az emberek, aki éjjel feltűnik, énekelni kezd és hajnalra mindig meghal egy ember, akinek Yan a vezetékneve. A kísértetet a harcművészek világában Jade Raksha-nak nevezték el. Egy fogadóban megismerkedhetünk két magányos kalandozóval, Leng Chiu Han-al és Hsu Yung Hao-val, akik egymás felé fitogtatják a harcművészeti tudásukat. Hamar kiderül, hogy Leng Chiu nem más, mint a félelmetes Jade Raksha, Hsu Yung pedig egy gyilkost keres, aki megölte az apját.

A Jade Raksha már minden Yan családdal végzett, így csak 1 maradt a 20-ból. Hsu Yung pedig egy faluban tévedésből rossz embert öl meg, ezért magába fordulva megfogadja, hogy nem öl többet. Ezután megismerhetjük Yan Tien Lung-ot, aki egy hírhedt és könyörtelen bandita, de félve a Jade Raksha-tól mindezt úgy álcázza, hogy azért segít a szegényeken és többek között Hsu Yung beteg édesanyján is segít. Hálából Hsu Yung be is áll hozzá harci tanítónak. Az egyik este feltűnik Jade Raksha, hogy megölje Yan-t, de csapdába esik és csak Hsu Yung által sikerül elmenekülnie.

Megismerkedhetünk egy vak koldussal, Shih Yung Shan-al és lányával, Yin Feng-el, akik összebarátkoznak Hsu Yung-al. A két fiatal egymásba is szeret. Hsu Yung próbálja lebeszélni Jade Raksha-t a bosszúhadjáratról és abban a hiszemben van, hogy az utolsó Yan egy jószívű ember, békés család. Hsu Yung bemutatja édesanyjának a leendő feleségét, Yin-t és a vak édesapját. Kiderül, hogy aki annó megölte az édesapját az nem más, mint a vak ember.

Yan Tien Lung a Jade Raksha-tól való félelmében elfogatja Hsu Yung édesanyját és Yin Feng-et. Cserébe a Jade Raksha fejét követeli. Hsu Yung megállapodik a Jade Raksha-val (ha mindennek vége, akkor az ő férje lesz) így a csere létrejön. Miközben Jade Raksha-t próbálja Yan megölni, elmeséli neki, hogy ő volt az, aki lemészárolta a családját, amikor kicsi volt. Illetve annó Hsu Yung édesapja és Shih Yung párbajoztak Hsu Yung édesanyja kegyeiért és a párbaj során Yan volt az, aki féltékenységből Shig Yung kardjába lökte Hsu Yung édesapját. Majd ezt követően akart Shih Yung öngyilkos lenni, leugrott a sziklákról, de az ágak megmentették az életét, csak megvakult. Hsu Yung Jade Raksha segítségére siet és kimenti, majd végeznek a gonosz Yan-al is. Végül Jade Raksha nem tart igényt a házasságra, így Hsu Yung és Yin Feng boldogan élhet.

Ez bizony egy jó kis wuxia a Shaw Brothers studiótól. Pei Pei Cheng továbbra is a legszebb színésznő, akit valaha láttam. Ragyog ebben filmben is. A többi szereplő előtt is le a kalappal, mert jól játsszák a a szerepüket. Szerintem a történet is fordulatos és végig leköti az ember figyelmét. A harcművészeti, kardozós részek élvezetesek, pár új látványelem is bekerült a filmbe, (fakoronán harc, vízen futás) és helyenként nagyon szép és látványos helyszíneken „járhatunk”. Én azt gondolom, hogy aki szereti a wuxia stílust, annak nem szabad kihagynia.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük