1 szavazat 2

Bemutatás

Cui Ping egy tapasztalatlan és fiatal lány, akit az apja elküld Dugan városába Wang Cheng-hez, hogy harcművészeteket tanuljon. A lány nem teljesen kezdő a harcművészetekben és az ostorral rendkívüli módon bánik. Amint megérkezik a városba, segít is egy helyi öregembernek pár gonosztevővel szemben. Wang Cheng-hez érkezve elmondja, hogy a legendás Lady Hermit (Remete asszony)-től szeretne tanulni, akiről az a hír járja, hogy Dugan városában bujkál, miután a harcművészetek világának királya, a Black demon (Fekete démon) megsebesítette pár évvel ezelőtt. Wang Cheng azonban semmit nem tud a Remete asszonyról. Vele él azonban Chang Chun, mint segéd és Leng Yushuang, mint cseléd. Az egyik éjszaka a banditák próbálnak bosszút állni Ciu Ping-en, de Yushuang segít neki. Fény derül rá, hogy Yushuang a Remete asszony és Wang Cheng-nél talált menedékre, cselédet eljátszva.

Egyik nap Cui Ping és Chang Chun egy szállítmányt visznek a közeli Baijang városba, ahol a lány meglátogatja az ismert Chung Kuei templomot, mert a közelében látták a Remete asszonyt. A lány hamar rájön, hogy a templomban gonosz emberek vannak, mert az utóbbi időben éjszakánként szellemek járják a várost és mindig megölnek egy családot, akiknek nincs a háza ajtajára ragasztva egy védő szöveg. A védő szöveget pedig a templomban árusítják. A lány még aznap éjszaka visszamegy Baijang-ba, hogy leleplezze a turpisságot. Meg is támadják őt a templom emberei. Megint megjelenik a Remete asszony és segít neki a harcban, illetve Chang Chun is felbukkan és a lány oldalán harcol. Végül sikerül kiirtaniuk a gonoszt a templomból, de Cui Ping-nak nagyon gyanús lesz Leng Yushuang, de mikor leleplezné, akkor Wang közli vele, hogy Yushuang még az éjszaka elment és nem is jön vissza többé. A lány azonban utána rohan és még beéri a Remete asszonyt, akinél eléri, hogy legyen a mestere és tanítsa. Egy közeli farmon táboroznak le. Ezalatt a Fekete démonnak nagyon nem tetszik, hogy a Chung Kuei templomában kiirtották az embereit. Vérdíjat tűz ki a Remete asszony fejére.

Cui Ping és Chang Chun szorosabban összebarátkozik és abban állapodnak meg, hogy amit Cui Ping tanul a Remete asszonytól, azt még aznap éjjel megtanítja a lány Chang Chuh-nak is. A hetek alatt érzelem alakul ki közöttük. A fekete démon embereinek a fülébe jut, hogy Cui Ping-et Wang házában látták, ezért odamennek és mindenkit megölnek, lemészárolnak. Egyedül Chang Chuh-nak sikerül elmenekülnie, aki segítséget kér a Remete asszonytól. A remete asszony nagyon mérges lesz a hír hallatán, mert Wang jó barátja volt, ezért felkeresi a gyilkosokat és kegyetlenül végez velük. Mostantól már hárman élnek a kis farmon, amelynek eredményeképpen Chang Chuh és a Remete asszony is közel kerülnek egymáshoz. Cui Ping nagyon féltékeny lesz, ezért dühből szeretné megmutatni, hogy mire is képes, és elindul, hogy megölje a Fekete démont. Chang Chuh és a Remete asszony követi a lányt, mert tudják jól, hogy a halálába menekül Cui. A védelmi falakon sikerül átjutnia Cui-nak, megérkezik a Fekete démon pagodájához, ahol majdnem megöli őt a démon, amikor a Remete asszony a segítségére siet és párbajban végez a Fekete démonnal. Ezt követően viszont elmenekül Cui és Chang Chuh elől és soha többet nem tér vissza.

Lo Lieh és Cheng Pei Pei a két kedvenc színészem a 60-as, 70-es évek wuxia felhozatalból, ezért nagyon nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a Shaw Brothers studió eme alkotásába. Igazából nem is okozott csalódást, de ezért annyira nem klasszikus, mint ahogy istenítik az imdb-n és más helyeken. A kedvenc színészeim újra zseniálisak (Cheng Pei-nek ez az utolsó előtti filmje az SB-vel mielőtt lelépett a rivális Golden Harvest-hez), Shih Szu-nak pedig ez a debutálása és egyből főszereppel szórta meg őt a studió. Az a véleményem, hogy kezdésnek nem rossz tőle a szerep, de a harcművészeti koreográfiában erősen elmarad a két színészsztártól (van olyan jelenet, amit fel is gyorsítottak miatta). Cheng Pei ugyanis nem csak az egyik legszebb színésznő, de mozgásban, harci koreográfiában is zseniális. Lo Lieh pedig ezúttal mellékszereplőként támogatja a két hölgyet, azaz kevesebbet mutat a tudásából. A történet az eléggé átlagos, ellenben a harci koreográfia és a látványos elemek (díszletek, effektek, kosztűmök) terén mindenképpen jó a film. Láthatunk pár olyan haláltípust is, amit eddig máshol sehol (pl. a szemkilökést vagy a bambusz felnyársalást). Egyébként egy picit lassabban indul be a film, azaz türelmesnek kell lenni vele. Aki a harcokat kedveli, azok a film második felétől lesznek elégedettek. Igazából mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom ezt a wuxiát, de azért klasszikus nem lesz belőle, mint ahogy az értékelései sugallnák.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük