1 szavazat 1

Bemutatás

Indításképpen azt láthatjuk, hogy a Három királyság idején háború dúl Kínában és porrá égetik Hsian Yang városát. Chu Tung-yung hercegnőt sikerül kimenteni a szolgálólányának és annak apjának, Chennek a segítségével. Egy kocsmában pihennek meg, ahol megismerkedhetünk két szélhámossal, Tu Pei-el és Chao-val, akik pénzért cserébe még egymást is elárulnák. A kocsmában belekötnek Chen lányába, így gyorsan kiderül, hogy Chen egy profi kardművész. A két szélhámosnak megbízást ígér: ha segít elkísérni a hercegnőt és a 2 láda aranyat Wang ezredes erődjébe, akkor sok arany lesz a jutalmuk. Az arany segítségével Wang ezredes megfordíthatja a háború kimenetelét.
Elindulnak az útjukon, de közben kiderül, hogy Tu Pei és Chao folyamatosan azon ügyködnek, hogy elrabolják a két láda aranyat. A sors azonban rákényszeríti őket, hogy a bajban még is fogjanak össze, mert a félelmetes hírű Lo emberei rájuk találnak az erdőben. Ádáz harc árán azonban legyőzik Lo embereit. Tu Pei és Chao újabb próbát tesz az arany megszerzésére, amely során ezúttal elrabolják a hercegnőt és a szolgálóját is, de Chen megint rájuk talál és kioktatja őket harcból. A két szélhámos végleg beletörődik, hogy ha aranyat akarnak, akkor nincs más mód, mint elkísérni a hercegnőt Wang erődjébe.
Az útjuk azonban egy ellenőrző ponton vezet keresztül, amelyet Lo és emberei irányítanak. Kitalálják, hogy Tu Pei és a szolgálólány eljátszák, hogy ő a hercegnő, és közben Chen a hercegnővel és az arannyal át tud szökni az ellenőrző kapun. A tervük részben sikerül, mert Chen-ék valóban átmenekülnek a kapun az arany ládákkal, de Tu Pei-t és a szolgálólányt elfogják Lo emberei és Lo kérésére Tu Pei-nek kell lefejeznie a lányt. Chen-t és a hercegnőt sokkolja a hír, amikor Tu Pei visszatér és bosszút esküdnek. Ezúttal már nincs viszály és cselszövés. Mind a 3-an egymásért és egy célért küzdenek. Meg is jelennek Lo emberei, akiket nagy csatában legyőznek, de közben ők is halálos sebet szenvednek. Egyedül a hercegnő éli túl és indul el a 2 láda arannyal a kitűzött cél felé.

Nos, ez nem egy Shaw Brothers film, amely a költségvetésen meg is látszik. Gyakorlatilag három helyszínen játszódik. Nem ez a fő probléma, hanem a harci koreográfia minősége. Ez bizony az egyik leggyengébb, amit valaha láttam a kategóriában. Igazából a kardozás inkább a japán szamuráj kardozásra hasonlít, de nem is lenne ezzel baj, ha nem lenne vérszegény a megvalósítás. A történet meglehetősen átlagos vagy azon aluli, a zenékre pedig nem is emlékszem, pedig 3 órája néztem meg a filmet. Pozitív oldalon azt tudnám felhozni, hogy a színészek remekül játszanak, illetve a mozinak van egy megfogalmazhatatlan bája, ami miatt a néző nem fogja lekapcsolni. A drámai befejezés pedig meglepő.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük