1 szavazat 3

Bemutatás

A késői Ming Dinasztia idején a háborúból visszatérő, hős tiszt, Lu Fang egy közeli faluban megtapasztalja, hogy a helyi bíró olyan kegyetlen adókat vet ki a lakosokra, hogy azok már szó szerint éheznek. Ezért a lakosok egy kis csoportja petíciót készít elő, hogy a falun hamarosan áthaladó Yuan miniszternek átadjanak. Ezért a falusiak elrabolják a miniszter lányát, hogy addig ne ölje meg őket a bíró. A bíró felbérel egy rakás banditát és haramiát, valamint egy börtöntölteléket, Huang Liangot és egy testőrt, Yen-t, hogy hozzák vissza a lányát.

Ki is szabadítják, de cserébe elviszik Lu-t, hogy 100 korbácsütéssel büntetést nyerjen a lányrablás. Közben Huang Liang-ról kiderül, hogy Lu Fang társa volt a háborúban, így átáll a helyi parasztok oldalára. A bíró Lu Fang-ot a 100 korbácsütés után börtönbe zárja és mivel kiderítette, hogy háborús hős, így a terve az, hogy ott hagyja meghalni. Közben nem elégszik meg a lánya visszaszerzésével és újra banditákat küld a petícióért. A haramiák lemészárolják a parasztokat, de a petíció nem kerül a kezükbe.

Huang és a bíró cselédje kiszabadítja Lu-t a börtönből és mivel elnyerte a szimpátiájukat így Yen is melléjük áll. Így összeáll a 3 kiemelkedő harcművész, hogy a kezükben a petícióval megvárják a minisztert. A bíró azonban újabb trükkel áll elő és az összes emberét, banditákat összehívja, hogy öljék meg a három harcost. A küzdelemben Huang meghal, és Lu, Yen is megsebesül, de a bíró cselédjének köszönhetően az arra érkező miniszterhez eljut a petíció és a bíró házához siet igazságot szolgáltatni.

Szintén a Shaw Brothers studiónak köszönhetjük ezt a filmet, amely próbálta a 60-as évek sztárjaiból kisajtolni a maximumot. Wang Yu, Lieh Lo és társaik hozzák a megfelelő színészi játékot, (Lieh Lo megint remek) és a történet is tartogat meglepetéseket, nem annyira kiszámítható, mint a 60-as évek SB filmjeinél. A harci jelenetek átlagosak, ellenben szeretném kiemelni a zenét, amely nagyon passzol a filmhez és a csodás képi világot, amelynek köszönhetően egyedi hangulata van a filmnek. Kellemes szórakozást nyújt mindenki számára.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3.1

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük