1 szavazat 1

Bemutatás

Tang szerzetes a kísérőivel elindul Kínából, hogy visszaszerezze a buddhista bibliát, tanításokat Indiából. Egy hirtelen viharnak köszönhetően a kompániája eltűnik és ő egy idegen helyen találja magát. Szemtanúja lesz két bandita harcának, amely során tévedésből egy Tang nevű személyt próbálnak megkínozni. Tang szerzetes elmenekül és találkozik a sziklákba, földbe száműzött, Monkey-al, (Majomkirály) akit azért zártak be az istenek, mert nagyon forrófejű volt és nagyon sok rossz dolgot csinált. Tang azonban kiszabadítja a Majomkirályt és ekkor megjelenik Buddha és egy nyakperecet helyez a nyakára, míg egy varázskövet Tang kezébe ad, amivel tudja kontrollálni a Majomkirályt, ha esetleg elveszíteni a fejét. Így együtt folytatják az utukat India felé.

Hamarosan találkoznak a Dragon Prince-el, (Sárkányherceg) aki egy sárkány formájában megtámadja őket, de végül legyőzik. Buddha újra megjelenik és közli a Sárkányherceggel, hogy megbocsátást úgy nyerhet, ha segíti az útjukon Tang-ékat. Paripává változtatja a Sárkányherceget, hogy Tang-ot szolgálja.

A népes csapat elérkezik egy faluba, ahol az egyik hadúr éppen nősülni készül. Egy helyi lányt akar elvenni, aki viszont egy szegény, parasztfiúba szerelmes. De a hadurat ez nem érdekli. A Majomkirály ezt meglátja és a hadurat disznóképűvé változtatja. Így lesz a hadúrból Pig, azaz a Malac. A Malac nagy küzdelmet vív a Majomkirállyal, de végül kapitulál, így ő is csatlakozik a csapathoz, amíg a menyasszony még is a szegény parasztfiúé lehet.

Több napos utazás után a kimerült csapat egy nő házába ér, ahol pihenőt kérnek. A nőről azonban kiderül, hogy démonkirálynő és a Malac-ot becsapva elrabolja a Majomkirályt irányító varázskövet. Ezáltal a csapatra támadva elrabolják Tang-ot, és a vízi világba viszik, ahol a híres Water Demon (Vízi Démon) él. Az a monda él, hogy aki Tang húsából eszik az örökké élhet, örökké fiatal marad. A Malac és a Majomkirály kiszabadítja Tang-ot és Buddha közli a Vízi Démonnal, hogy Tang szent küldetést folytat és az a sorsa a démonnak, hogy segítse őt. Így a népes kompánia tovább gyarapodik, hogy együtt nézzenek szembe az Indiáig tartó veszélyekkel.

Szerintem mindenki ismeri a legendás, 16. századi novellát, a Journey to the West-et, amelyből már ezer és ezer feldolgozás készült. A Shaw Brothers is elkészítette a maga kis feldolgozását a 60-as években és 4 mozifilmen keresztül mutatja be nekünk. Ez tehát az első rész, amely kapcsán megállapítható, hogy a 60-as évek legkimagaslóbb effektjeit, helyszíneit vonultatja fel. Tényleg káprázatos. Stílusát tekintve egy komédia-kalandfilmmel van dolgunk, amelyben van éneklés és harc is. Komoly harcjelenetekre azonban ne számítsunk, sőt….talán az a film leggyengébb pontja. Illetve a történet sem valami érdekfeszítő, én több helyen untam sajnos. A komédia elemek pedig nem igazán viccesek benne. Egy középszerű film a The Monkey Goes West, ellenben látványosság terén talán megér egy megnézést.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük