1 szavazat 3

Bemutatás

Lei Li az egyik legismertebb figura a harcművészetek világában. Jellegzetessége, hogy két kardot használ egyszerre. Lung Er Zi szintén remek harcművész és a célja, hogy mindenki őt ismerje el a legjobbnak és hősnek tekintsék. Ezért ördögi tervet eszel ki: az emberei elrabolják egy biztonsági szolgálat szállítmányát, mindenkit lemészárolnak és úgy teszik mindezt, hogy Lei Li-re fogják a dolgot. Mielőtt konfliktus alakulna ki a biztonsági szolgálat és Lei Li között, megjelenik a színen Lung Er az embereivel és önmagát igazságszolgáltatónak feltüntetve párbajra hívja ki Lei Li-t. A tét nagy: a vesztesnek le kell vágnia a jobb karját és örökre vissza kell vonulnia a harcművészetek világából. Lung Er az évek alatt csak Lei Li-re készült, így kidolgozott egy technikát a két kardos harcmodor ellen, így legyőzi Lei Li-t, akinek nem marad más választása, mint levágja a saját karját.

Eltelik egy év Lei Li megtanul egy karral élni és egy fogadóban vállal munkát. Eközben a környéken feltűnik egy ismert harcos, Fung, aki szintén a két kardos harcmodoráról ismert. Lei Li-t és a barátnőjét, Ba Jiao-t a helyi Tiger Mansion (Tigris Bázis) banditái zaklatják és Lei Li az ígéretének megfelelően nem harcol többet, így Fung menti meg őket. Lung Er szövetkezik a Tigris Bázis vezetőjével, Chan Chun-al, hogy Fung-ot is csapdába csalják. Lung Er a Tigris Bázisra hívja össze az összes híresebb harcművészt, így Fung-ot is. Így akarja mindenki előtt bebizonyítani, hogy ő a legjobb harcművész. Ezalatt Ba Jiao az édesapjához került legendás kardot odaadja Lei Li-nek, próbálja benne felébreszteni a harci szellemet, de sikertelenül. A Tigris bázis banditái próbálják elrabolni Ba Jiao-t, de Fung megmenti, ezáltal ő és Lei Li nagyon jó barátok lesznek.

Fung végül elfogadja Lung Er meghívását és megjelenik a harcművészek gyűlésén a Tigris bázison. Ott Lung Er őt is rablással gyanúsítja meg és párbajra kényszeríti. Mivel Lung Er felvan készülve a két kardos technikára így Fung-ot is legyőzi. Fung azonban nem hajlandó levágni a karját és szembeszáll a banditákkal, de megölik őt és ketté darabolják. Lung Er megint hősként kerül feltüntetésre és így már ő a legnagyobb harcművész a világon. Fung halála azonban eljut Lei Li-hez is, akiben újra feléled a harc szelleme, fogja a Ba Jiao-tól kapott kardot és elindul a Tigris bázisra. Lemészárol minden banditát és a vezérüket Chan Chun-t is. Végül pedig újra megküzd Lung Er-el, de ezúttal 3 kardot is bevet egyszerre (egy kézzel), amivel teljesen összezavarja Lung Er-t, végül Lei Li megöli őt.

Feltételezem, hogy az egy karú harcművész sorozatot nem kell bemutatnom, amelynek ez a harmadik része, ezúttal Jimmy Wang Yu-t egy másik szupersztár David Chiang (aki amúgy hasonlít is rá) pótolja a főszerepben és hozzá csatlakozik Ti Lung. A paradés szereposztással tehát nincs baj, mint ahogy a rendezővel sem, aki Chang Cheh. A történetnek természetesen nincs köze az előző két részhez. A Shaw Brothers studió nem csak a költségvetést tolta a film alá, de fényképezést, látványosságot és a harci koreográfiát illetően sem lehet okunk panaszra. A zene egy érdekes kérdés, mert mondanám, hogy kiemelten szuper, de gyakorlatilag 2 muzsika szól végig a film alatt, ami egy idő után nagyon idegesítő. Ami kapcsán viszont hiányérzete lehet a nézőknek az a történet és a drámai hatások. Sajnos a történet nem túl kiemelkedő és a drámai jelenetek sem ütnek akkorát, mint az első rész esetében. De még ezt figyelembe véve is egy jó kis filmmel van dolgunk, amely ha nem is klasszikus, de egy remek kis wuxia film, remek színészekkel.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük