1 szavazat 4

Bemutatás

Banditák törnek be Qi RuFeng karforgató iskolájába és végül az egyik szolgának sikerül megmentenie Master Qi-t, de csak az élete árán. A halála előtt megkéri Qi-t, hogy nevelje fel a kisfiát. Ugrunk a történetben és Qi betartva az ígéretét az egyik legjobb kardforgatót neveli Fang Kang-ból. A többi tanuló irigy is rá, ezért az egyik havas délutánon elcsalják egy erdőbe és tisztességtelen küzdelemben levágják az egyik karját. Fang Kang szédelegve elmenekül és egy helyi parasztlány, XiaoMan menti meg és ápolja a kunyhójában.

Fang Kang kap egy nagyon értékes harcművészeti könyvet XiaoMan-tól, aminek a segítségével nem csak, hogy megbarátkozik a fél karjával, de a harcművészeti képességeit a csúcsra fejleszti, amiben segítségére van az apja eltört karja. Közben Master Qi az 55. születésnapján össze akarja hívni a tanítványait, hogy a visszavonulása következményeként kiválassza az utódját. Ezt az alkalmat akarja megragadni Master Qi két régi ellensége, Long Armed Devil (Hosszú Lándzsa Ördög) és Smiling Tiger, (Mosolygós Tigris) akik tisztában vannak vele, hogy csak úgy győzhetik le Qi-t, ha kidolgoznak egy módszert a Qi iskola legendás Golden Sword (Aranykard) fegyverek ellen. Ezt tökéletesítik is egy olyan kard formájában, amivel lefoghatják az ellenség kardját, miközben egy tőrrel megölhetik az ellenfelüket.

Master Qi tanítványait különböző helyeken letámadják és megölik őket, rajtuk tesztelve az új technikát. Mindeközben Mosolygós Tigris és az emberei elfogják Master Qi azon tanítványait, akik levágták Fang Kang karját. Fang Kang-nak azonban sikerül megmentenie Peier-t. (a lány vágta le a karját) Elérkezik a nagy nap, Qi születésnapja és Hosszú Lándzsa Ördög és emberei betörnek a Qi rezidenciára és rengeteg tanítványt legyilkolnak a kidolgozott technikának köszönhetően. Még Qi-t is legyőzik. Fang Kang is tudomást szerez a születésnapról és az úton legyőzi a Mosolygós Tigrist, majd megküzd a Hosszú Lándzsa Ördöggel és le is győzi, köszönhetően annak, hogy a félbetört kardja ellen hatástalan a kardfogó technika. Végül Qi Fang Kang-ra akarja bízni az iskolát, illetve Peier a felesége akar lenni, de Fang Kang mindkettőt elutasítja és farmerként vonul vissza XiaoMan-al az oldalán.

Igazi Cheh Chang és Shaw Brothers klasszikus. Legenda ez a film. Ezer folytatása készült és hatással volt a későbbi wuxia filmekre is. Az egyik legjobb 60-as évekbeli SB mozi. Viszont meglepő lesz, amit mondok, mert ezt nem a harcművészeti részeknek köszönheti, hanem a remek rendezésnek, remek színészi játéknak, drámai jeleneteknek és mindenekelőtt a történetnek. Nagyon szép helyszíneken játszódik a film, a zene sokat ad hozzá, csodás képeket láthatunk, a történet pedig drámai és végig tartja a néző érdeklődését. A színészek játéka is remek, Wang Yu is jól játssza a főszerepet. A harcművészeti részek sem rosszak, csak valahogy átlagos. De nem szabad a bemutatóm negatív gondolatokkal zárnom, mert ez a mozi klasszikus nem csak a wuxia, de az SB filmtörténelemben is. Kötelező klasszikus, nyomás megnézni.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük