1 szavazat 1

Bemutatás

Új körözési plakát kerül ki a faluba, amely 5 embert jelöl meg. Egy paraszt férfi lesz rá figyelmes és hamarosan meg is találja az 5 férfit, megkötözve. Aki a plakátot kitette, és aki elfogta őket az nem más, mint Yeh Chiu Lu, a kalapos hölgy. A paraszt férfi elviszi a férfiakat a nagy hatalmú helytartóhoz, Tsao Tan-hoz. Ott kiderül, hogy az 5 ember az ő katonái és ezért megpróbálja megbüntetni a férfit. A kalapos hölgy azonban feltűnik és megküzd Tsao embereivel, majd a túlerő miatt elmenekül. Tsao Tan-nak egy fontos célja van: a Chiang családot kiirtani, mert a legidősebb Chiang egy miniszter és veszélyes az ő pozíciójára. A terve részben sikerül is, mert csak a legifjabb Chiang Jen Chieh éli túl a mészárlást, és a kalapos nő segítségével ő is elmenekül. Feltűnik egy ninja ruhába öltözött idegen is, aki párbajra hívja Yeh Chiu-t, de rövid küzdelem után elfut.

Ezt követően láthatjuk, amint a rejtőzködő Chiang egy félreeső fogadóban ebédel, amikor egy Miss Wen nevű lány szintén ott pihen meg és a férfi azonnal felkelti a figyelmét. Próbálja magára felhívni a figyelmét, de Chiang nem igazán vesz róla tudomást és ott hagyja. A lány követi és rábeszéli, hogy rejtőzködjön el náluk, az apja erődjében. Chiang elmegy vele, majd azzal szembesül, hogy a lány apja egy híres bandita. Le is győzi Chiangot és tömlöcbe záratja, busás jutalmat remélve. Eközben Tsao a leghűségesebb emberét, Hsiang Pa-t bízza meg, hogy kapja el és ölje meg Chiangot. Tsao örökbe fogadott fia próbálja erről lebeszélni az apját, de nem sok sikerrel. Yeh Chiu próbálja kiszabadítani Chiang-ot, de megsebesül és a paraszt férfi ad neki menedéket. A lányt elrejti mielőtt feltűnik Hsiang Pa és megöli a paraszt férfit és az apját is. Felépülve Yeh Chiu kiszabadítja Chiangot a tömlöcből és megküzd Miss Wen-el és az apjával, a banditavezérrel, de szerencséjére a titokzatos ninja ruhás férfi megint megmenti és elmenekülnek. Egy menedékben pihennek meg hárman és Yeh Chiu leveszi a maszkot a ninja ruhás férfiról, aki Tsao fogadott fia.

Hsiang Pa a banditák erődjéhez megy és egy zsák ezüstöt ad át és cserébe Chiangot kéri. A banditavezér elmondja neki, hogy Chiang már nincs ott, így Hsiang dühös lesz és párbajoznak. Feltűnik Miss Wen és közli Hsiang Pa-val, hogy nincs értelme harcolni, mert Chiang tényleg nincs ott és ha meg akarja találni, akkor keresse Yeh Chiu-nál, azaz a Ringing Sword-nál. (Csilingelő kard) Miss Wen is elindul a keresésükre és megtalálja Yeh Chiu-t és Chiangot. De a nyomukra akad Wen apja is, a banditavezér és a párbaj alatt véletlenül a saját lányát szúrja le. A káoszt kihasználva pedig Yeh Chiu és Chiang végeznek a banditavezérrel. Megjelenik Hsiang Pa is, akivel nem igazán bírna el Yeh Chiu és Chiang, de szerencséjükre a hirtelen feltűnő ninja halálosan megsebesíti Hsiang-ot, aki utolsó erejét kihasználva még elmegy Tsao-hoz és közli vele, hogy legyen óvatos, mert a fogadott fia elárulta őt. A ninja is követte Hsiang-ot és 1 nap múlva párbajra hívja Tsao-t a Death Valley (Halottak völgye)-ben. Itt kiderül, hogy a ninja vezetékneve Yeh, és egyrészt Yeh Chiu testvére, másrészt Tsao megölte az apját, elvette a kardját és ezért elérte, hogy Tsao örökbe fogadja, hogy egyszer majd bosszút állhasson az apjáért. Elérkezett az idő. Tsao azonban nagyon erős és nem bír vele. Ekkor megjelenik Yeh Chiu és Chiang és immár hárman küzdenek ellene. Yeh-t halálosan megsebesíti, megöli Tsao, de ezáltal Chiang-ék végeznek a gonosz helytartóval. A bosszú beteljesedett.

Thaiföldi produkció 1969-ből. Egy újabb ritkaság kerül bemutatásra. Viszonylag ismeretlen szereplők (helyenként túl is játsszák a szerepüket), teljesen átlagos vagy az alatti zene jellemzi a filmet. Ami a legnagyobb szívfájdalmam és nem igényelne drága beruházást, az a harci koreográfiák színvonala. Sajnos rémesen gyenge. Ha valakit meg kellene győznöm, hogy nézze meg a Ringing Sword-ot, akkor csak a látványos tájakat, helyszíneket és a közepesnél picit jobb történetet tudnám felhozni. Mindezeket összevetve csak is kifejezetten wuxia rajongóknak javaslom a filmet, másnak nem igazán.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük