1 szavazat 2

Bemutatás

Yang Yun egy havas hegyen éldegél és működtet egy vendégházat a mesterével, illetve a vendégház gondnokával, Ersha-val. Különös alakok érkeznek a hegy alatt lévő kis faluba, Dafengbe. Nagyon gorombán viselkednek és belekötnek Yang Yun-ba és Ersha-ba, de megvédi őket egy másik idegen, Wang Jianxin. Wang egy Fang Chengian nevű férfit keres, akit mindenki csak Shadow Whip (Árnyék ostor)-nek hív. Yang Yun és Fang Chengian egy házban éldegélnek és Fang megtanította a lányt a halálos ostoros harcművészetre. Viszont senki nem látta Fang-ot, mert immár 15 éve visszavonultan éldegél a hegyen. A vendégházuk felé tart Wang is, aki újra összefut a 3 idegennel, akikkel a fogadóban összetűzött. Ők a Serial Trio (Folytonos hármas), akiknek a vezére is megérkezik a vendégházba, Hong főnök. Hong leállítja őket, mert mindannyian ugyanazt akarják: Fang fejét.

Wang elmondja a lánynak, hogy azért keresi Fang-ot, mert 15 évvel ezelőtt egy az egyik nagybátyjának a biztonsági szolgálatát megtámadták, a nagybátyját pedig megölték. Bosszút akar állni. Visszamegy Dafengbe, de ott várja Fang-ot, ha nem gyáva. Miközben Hong főnök és Fang párbajozik, addig feltűnik a vendégházban a Sixteen Bandits of Yanyun (Yanyun 16 banditája), akik a 15 évvel ezelőtt eltűnt kincset akarják, amit a biztonsági szolgálat szállított. Yang Yun harcol velük, de közben kisegíti Fang is és együtt legyőzik a banditákat. Yang Yun bemegy Dafengbe, ahogy ígérte Wang-nak és elmondja neki, hogy nehezen tudja elképzelni a mesteréről, hogy ő lenne az akit keres. Hong főnök is megtudja, hogy a lány Dafengben van és az embereivel próbálja elfogni őt. Nem sikerül neki, mert Wang továbbra is védelmezi a lányt. Végül Fang is feltűnik a színen és besegít nekik. Visszatérnek a hegyekbe.  Ott Fang elmeséli pontosan, hogy mi is történt 15 évvel ezelőtt. A biztonsági szolgálat vezetője Yang főnök (akinek a lánya Yang Yun) egy hatalmas értékű szállítmányt szeretne elvinni egy távoli városba. Ezért Fang és Hong segítségét kéri. Az úton azonban megtámadják őket, Yang főnököt megölik. Az egész mögött Hong van, aki Fang-nak álcázta magát. Az igazi Fang-nak sikerül nagy nehezen megmentenie Yang főnök lányát, Yun-t és elmenekülnie vele. Yun a történet után visszamegy Dafeng-be és szembesíti Hong főnököt az igazsággal: ő rabolta ki a szállítmányt, ő ölte meg Yang főnököt, nála van a kincs is és azért jött Dafengbe, hogy Yun-t ölje meg, mert a lány talán felismerhette őt 15 évvel ezelőtt. Yun szembesíti az emberei előtt, hogy őt látta 15 évvel ezelőtt. Hong saját magát buktatja le, mert azzal védekezik, hogy a lány nem láthatta őt, mert maszkot viselt. Ezután mindenki Hong ellen fordul és sikerül is végezni vele.

Ez a mozi az 1966-ban megjelent Come and drink with me szinte teljes szereplőgárdáját rántja össze újra a Shaw Brothers gondozásában. Az említett film évtizedekkel megelőzte a korát és zseniális alkotás. Ez viszont nem mondható el a mostani filmről. Kezdjük azzal, hogy a szereplők valóban ugyanazok, de a rendezői székben Wei Lo váltotta King Hu-t. Azt a King Hu-t, aki minden idők egyik legjobb filmrendezője. A körítés és a havas környezet ad egy nagy ívű hangulatot a filmnek, de a díszletet kevésnek éreztem, mert 2-3 helyszínen játszódik az egész. A színészekkel nincs baj (hogyan is lehetne, hiszen legendákról beszélünk), de a harci koreográfia és a történet nem dolgozik a kezük alá. A harcok teljesen átlagosak, de ami kiverte nálam a biztosítékot, hogy egy hosszú küzdelmet teljes egészében gyorsítással vettek fel. A történet az elején többnek tűnik, mint ami. Wei Lo sajnos nem tudott felnőni King Hu-hoz, ez pedig egy közepes alkotást eredményez. Wuxia rajongóknak ajánlom leginkább, vagy pedig Cheng Pei Pei szépségén függőknek, mert a leányzónak ez az egyik utolsó wuxia filmje.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük