1 szavazat 2

Bemutatás

Az uralkodó szeretné maga mellett tudni a harcban a kiváló harcos Hsia Ho Wei-t, aki egy gazdag családból származik és az édesanyjával él az uralkodó mellett. Ho Wei-t nem érdekli az életben semmi más csak a kardok iránti vonzalom. Gyűjti a kardokat és mindet a saját birtokában akarja tudni. Az uralkodó ritkábbnál ritkább kardokat küld neki, hogy rávegye Ho Wei-t vegyen részt egy harci tornán. Ho Wei meg is jelenik és természetesen megnyeri a tornát. Az ünnepségen feltűnik egy titokzatos öregember, aki közli Ho Wei-vel, hogy a világ legjobb kardja még nincs a birtokában. A kard Kuan To-é és Pai Chin-ben található, de el van átkozva. Ho Wei-t elvakítja a vágy, hogy az övé legyen a világ legjobb kardja, ezért pár emberével útra kell, hogy megtalálja. Az uralkodó meghallja, hogy Ho Wei távozni akar ezért próbálják visszatartani, de Ho Wei végez az uralkodó embereivel.

Nagy nehezen egy hegyen megtalálják Kuan To-t, aki a lányával, Ying Erh-el és a segédjével él visszavonultan. Ying Erh rábeszéli az apját, hogy fogadja a kedvesnek tűnő fiatalembert. Ho Wei hatalmas mennyiségű pénzt ajánl a kardért, de Kuan To nem adja, mert a kard mindig halált hoz a birtokosára, átok ül rajta. Ho Wei-t elvakítja a kapzsiság és éjszaka próbálja elrabolni a kardot, de Kuan To halálosan megsebesíti őt. Közben az uralkodó emberei is rájuk találnak, de az utolsó erejével Ho Wei még legyőzi őket. Meghalna Kuan To ütésétől, de Ying Erh megszánja és befogadja, meggyógyítja. Elmondja neki, hogy az apja csak jót akar, mert a kard valóban elvan átkozva. Amikor még a nagyapja birtokában volt, akkor öngyilkos lett, majd amikor átkerült az apjához, akkor az anyja is véget vetett az életének. Ho Wei eljátssza, hogy megértette és nem érdekli a kard. Megígéri Ying Erh-nek, hogy 1 évet keményen edz, hogy méltó legyen a férjének és ha visszatért, akkor feleségül veszi a lányt.

Ezalatt Ho Wei édesanyja lezárta a rezidenciájuk kapuját, hogy senki ne jöhessen be. A fia sem. Elege lett abból, hogy a fia fanatikus módon csak a kardoknak él és semmi más nem érdekli az életben. Ho Wei visszatér és az uralkodó megbocsát neki, sőt segít is a világ legjobb harcosainak vendégül látásában, akik által 1 év alatt Ho Wei tényleg a legjobb kardvívó lesz. Mielőtt visszatérne Ying Erh-hez előtte szeretné látni az édesanyját, aki nagy nehezen beengedi őt, de aztán elmondja, hogy sajnálja, hogy ilyen gyereket nevelt és végez magával. Ho Wei-t nem különösebben hatja meg, csak a kard jár a fejében. Vissza is megy Kuan To-hoz és közli, hogy nem érdekli a lánya keze, csak a kard bármi áron. Párbajra hívja Kuan To-t, de ekkor megjelenik a nagy harcos és egyben Ho Wei barátja, Ling Fung, aki próbálja megállítani az őrült Ho Wei-t, de az életével fizet érte. Ezután a párbajban Ho Wei megöli Kuan To-t, de a neves kardot nem tudja kihúzni a kardhüvelyéből. Ekkor jelenik meg a titokzatos öregember és közli vele, hogy a kardot már évtizedek óta nem lehet előrántani az átok miatt és passzívan gyilkol és mostantól Ho Wei életét keseríti meg.

Jimmy Wang Yu-nak ugye volt már egy neves dráma-wuxia filmje a Félkarú kardmester. Ez a film is hasonlít hozzá, mert nagyon erős drámai hatások vannak benne (inkább dráma, mint harcművészeti film), nagyon sok a havas jelenet és végig érezhető a nyomasztó hangulat. A főszereplő személyisége ijesztő és tulajdonképpen ő egy beteg, elvakult ember. 1971-ig nagyon kevés wuxia filmben merték bevállalni, hogy egyértelműen gonosz ember legyen a főszereplő. Itt most ez a helyzet és Wang Yu remekül is játssza el az érdekes karaktert. Nem csak a havazásnak köszönhető, de szép helyeken történnek az események és látványosak a díszletek is. Ami viszont nagy fájdalmam, hogy értem, hogy ez elsősorban dráma, de azért jó pár kardozós, harci jelenet van és ezek bizony nagyon gyengék. Még az átlaghoz képest is. A másik zavaró tényező az pedig a zene. Nagyon rosszul lett kiválasztva és a film 90%-ban szó szerint idegesítő. De nem akarom negatív hangokkal zárni a bemutatót, mert azért ez egy egyedi film, amely elgondolkodtatja az embert. Aki szereti a drámai hatásokkal operáló wuxiát az jól fog szórakozni.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük