1 szavazat 3

Bemutatás

Még a Sung Dinasztia idején egy kovács elkészített egy varázskardot, amely a Sword of Swords (Kardok kardja) nevet viselte. Meng Liang tábornok a kard segítségével nyert meg háborúkat a Liao-k ellen. A háborúk után azonban a kard eltűnt. Ugrunk az időben és a Ming Dinasztia idején a kardot Mui Lingchuen, egy neves harcművész találta meg. Idővel erről tudomást szereztek a mongolok is, akik egy bérgyilkosukat, Shang Guangwu-t bízták meg, hogy szerezze meg a kardot és ezáltal a mongolok egész Kínát elfoglalhatják.
A történetünk kezdetén Mui és családja utazik a vadonban, amikor útonállók, Shang emberei támadják meg őket. Mui a varázskard segítségével legyőzi a haramiákat, de besegít neki egy hirtelen feltűnő idegen, Fang Shishiung, aki nem más, mint Shang beépített embere. Fang elnyeri Mui bizalmát és a kardiskolájában tanítványává fogadja őt. Később Mui már nagyon haldoklik, ezért kihirdeti, hogy a legjobb tanítványa kapja a kardot. Végül Fang és Lin Jenshiau maradnak. Lin nem akarja a kardot, de végül meggyőzik róla, hogy nem kerülhet Fang kezébe, így elindul a párbajon. Lin győz, Fang pedig felfedi a valódi énjét és elmenekül. Mui meghal, a kard Lin birtokába kerül, akinek el kell juttatnia a tábornok birtokába, hogy megvédhessék az országot a mongoloktól.
Shang Guangwu és Fang ördögi tervet eszelnek ki és elrabolják Lin feleségét, Bai Fenget és bérgyilkosok, íjászok tömegével várják Lin-t, hogy belesétáljon a csapdába. Lin azonban nem menti meg a feleségét, mert azzal a kard veszélybe kerülne és így a haza is. A megkínzott Bei-t elengedik a banditák és más stratégiát választanak. Porrá égetik Lin kunyhóit és a teljes családját lemészárolják, Bei-t pedig újra elrabolják, mert Shang a feleségének akarja őt. Lin és Fang megküzd egymással és egy aljas trükknek köszönhetően Fang megszerzi a varázskardot, amivel legyőzi, megvakítja és majdnem megöli Lin-t.
A kard birtokában Fang és Shang már nem a mongolokat akarják segíteni, hanem ők akarják uralni egész Kínát. Közben Lin túléli és elvánszorog egy faluig, ahol egy öregasszony veszi magához és gyógyítja meg. Lin mivel teljesen megvakult, így újra meg kell tanulnia a harcművészetet, ezúttal a hallására alapozva. Shangék fülébe jut, hogy egy faluban egy vak férfi éldegél, ezért bérgyilkosokat küldenek ellene. Lin azonban lemészárolja az összeset. A feleségét Shang egyik embere sikeresen kimenekíti, így Lin elindulhat megküzdeni a kardért. Hatalmas pusztításban megöli Shangot és az embereit, majd végül Fang-al is végez és a kard újra az ő kezében végzi.

Wang Yu-t ugye láthattuk szenvedni a One Armed Swordsman filmben és itt is nagyon hasonló a helyzet, csak most nem a kezét veszíti el, hanem a látását. Szögezzük le, hogy a történet nem feszeget kalandregény magasságokat, de nem is ez a film célja. Körítésnek teljesen megteszi. Wang Yu színészi játékára ezúttal nem lehet panasz, nincs hiszti, nincs ripacskodás. De a színészekről összességében is elmondható, hogy jól szerepelnek. Látványosság terén sem lehet okunk panaszra, mert szép helyszíneken történnek az események. A havas és az esős, harci jeleneteket külön kiemelném, mert mindkettő lélegzetelállító. A harci koreográfia viszont a korhoz képest kiemelkedő. Véres, nyers, látványos, életszerű. Nagyon tetszetősek a kardos harcok. A neten sok helyen lehúzták ezt a filmet, de szerintem meg ez egy kötelező wuxia mozi. Bűn lenne kihagyni. Nem klasszikus, de remek kis film.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük