1 szavazat 3

Bemutatás

A remek kardforgató Li önvédelemből meggyilkol egy magas pozícióban álló tisztviselőt, amiért az apját megalázta. Elmenekül és álnéven lovászfiúnak áll egy kis faluban. A történet elindul egy másik szálon is, amelynél megismerkedünk Liu-val, aki mellé az apja felbérel egy harcművészt, Fang-ot, hogy tanítsa meg a kardforgatás művészetére. Fang beleszeret a lányba, de Liu elárulja, hogy ő mindig Li-t fogja szeretni, habár nem tudja, hogy hol lehet. Fang ezért a szavát adja, hogy megkeresi a lánynak Li-t. Közben azonban a közeli Flying Fish Island klán (Repülő Hal Sziget) egyik tagjától megvédi Liu-t.

A Repülő Hal Sziget klánja bosszút esküszik és Fang után küldi az embereit. Fang elutazik és abba a faluba téved, ahol Li a lovászfiú. Li azonban nem fedi fel a kilétét, mert szeretné elfelejteni a múltját, ellenben Fang-al jó barátok lesznek. A Repülő Hal Sziget emberei azonban megtalálják Fang-ot és a túlerővel szemben csak úgy van esélye, hogy Li besegít neki. Fang ezáltal felismeri, hogy Li remek harcos és gyanakodni kezd a kilétét illetően, de a fogadós továbbra is álcáz Li-nek, hogy a lánya így megszerezhesse Li szerelmét.

A Repülő Hal Sziget párbajra hívja Fang-ot és 1 hetet adnak neki a felkészülésre. Li viszont félti Fang-ot, ezért egyedül ragad kardot, hogy elutazzon a klán szigetére. Nagyon sok emberen keresztül eljut a klán vezetőjéhez, aki a végzetes tőrjéről és a dobókésfogó hálójáról ismert. Fang és Liu megtudja, hogy Li kicsoda is valójában, és azonnal elindulnak a szigetre, hogy segítsék őt. Azonban már későn érkeznek, mert Li és a klán vezetője egymás életét oltják ki. Liu nem tehet mást, öngyilkos lesz, hogy örökre együtt lehessen Li-vel.

Nagyon érdekes film ez, mert a fenti történet leírásból azt a következtetést vonhatja le az olvasó, hogy egy végtelenül egyszerű alkotással van dolgunk, de…..de azért ez nem igaz. Nagyon jól van felépítve a sztori, a színészek egész jól játszanak, (a fogadós színészi játéka nálam a 60-as évek egyik legjobbja) a helyszínek varázslatosak és nagyon szép képi világ fogadja a nézőt. A zene is megfelelő hangulatot duruzsol a történet alá. A harcművészeti jeleneteket átlagosak, de hozzák a 60-as évek színvonalát. Nem rossz film ez.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük