2 szavazat 3

Bemutatás

The Twin Sword. A Temple of Red Lotus közvetlen folytatása és a trilógia második, (véleményem szerint legjobb) darabja. Ebben a részben van a legtöbb akció és harcművészeti jelenet és a történet is kezd tisztázódni. Nagyon sok szereplő visszatér az előző részből, amelyek közül páran meg is halnak. Közöttük az egyik kedvencem is, de ez vélhetően másokat nem fog zavarni, hogy örömmel nézzék végig ezt a remek filmet.

A történet az első rész közvetlen folytatása, azaz Wu és Lien folytatja kalandját és hazafelé tartanak, amikor a Vörös Lótusz Klán egy trükkel elcsalja őket egy templomhoz, ahol nőket tartanak fogva. Hamarosan kiderül azonban, hogy ez csapda és szerzeteseknek álcázzák magukat a banditák. Lient elfogják, mert a banditák halálos csapdákkal építették tele az egész templomot és annak környékét. Wu-nak szerencsésen sikerül megmenekülnie és azonnal a Sárkány Völgybe veszi az irányt, hogy a lány családjától kérjen segítséget.

Ott természetesen nem fogadják szeretettel, ami nem is meglepő, azok után, hogy szökésre buzdította a lányukat. Szóval a család kiterveli, hogy elsőnek Tu Chuangot küldik el kémkedni a templomhoz. Tu, aki szerelmes Lienbe azonnal elindul és hősiesen kaszabolja a banditákat. A halálos csapdáknak köszönhetően azonban hősies halált hal.

A családnak a banditák elküldik Tu fejét, ami után a teljes família elindul, hogy bosszút álljanak Tu-n és kiszabadítsák Lien-t. Rengeteg küzdelem és csapdák kikerülése, átverése után eljutnak Lienhez, aki holtan fekszik egy kamrában. Mire észreveszik, hogy halott már késő, mert ők is rabul estek és a mérges gáz folyamatosan ömlik rájuk. Szerencsére a család legfiatalabb tagja, Ling, a vasvágó kardjának köszönhetően elzárja a mérges gázt és kiszabadítja a családot, azonban Lien nincs ott. Közben a Vörös Lótusz Klán porig égeti a család otthonát.

Wu is a család segítségére siet és együtt küzdik le a gonosz banditákat. Mielőtt azonban kijutnának a templomból, feltűnik a Vörös Lótusz Klán vezetője, aki halálos harcos és varázslatokra is képes. Elárulja, hogy ő mészárolta le régebben Wu családját. Az ereje azonban olyan hatalmas, hogy mindenkit legyőz. Amikor már reménytelen a helyzet, akkor tűnik fel a Scarlet Maid, a vörös ruhás nő, aki legyőzi a klán vezetőjét és kiderül, hogy igazából ő Wu apjának a testvére és Lien-t ő szabadította ki és gyógyította meg. Wu pedig bosszúja jeléül kivégzi a klán vezetőjét. A film vége felé feltűnik még a halálos fegyver is, amely majd a harmadik részben játszik kulcsszerepet.

Mint már a cikkem elején említettem véleményem szerint ez a legjobb rész a trilógiában. Az első résszel együtt forgatták le és úgy bontották szét a két részt, de amíg az elsőben inkább a drámai dolgok, a történet alakulása van a középpontban, addig itt kőkemény akció és harci jeleneteket kapunk. Bizonyos helyeken a harcművészeti elemek a 70-es éveket idézik, ami nem kis szó, lévén 1965-ös filmről beszélünk. A tengernyi csapda megvalósítása is nagyon ötletes és látványos. A színészi játék hozza amit hoznia kell, semmi extra, kivéve Jimmy Wang Yu-t, aki nemes egyszerűséggel idegesítően béna a folyamatos hisztizésének köszönhetően. Lo Lieh megint állat és nagyon tragikus a halála. Sajnáltam. Az első rész ismerete nélkül is élvezhető a film, de természetesen úgy az igazi, ha a szereplők már ismerősként köszönnek vissza, amikor elkezdjük nézni.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük