1 szavazat 2

Bemutatás

You Xia-er egy bohókás és fiatal kalandozó, aki mindenbe beleüti az orrát. Így tesz a történet elején is, amikor két tolvaj, Iron King (Vaskirály) Jung Hu és Flying Robber (Repülő tolvaj) Guo Tien Wan beszélgetését hallgatja ki, akik egy nagy rablást terveznek. A tolvajoktól el is veszi a zsákmányt és az összes aranyat a helyi falusiaknak adja, akiknek a házait az áradó folyó elmosta. Ezt követően egy fogadóban nem tud fizetni a kajáért, ezért egy idegen harcos, Fang Tien Lung megveszi tőle a tőreit, így már ki tudja a számlát egyenlíteni. Próbálná a tőreit visszaszerezni és az erdő szélén különös eseményeknek lesz szem és fültanúja: egy lányt és egy férfit üldöz egy kardmester, aki meg is öli a férfit. You Xia-er azonban közbelép és megmenti a lányt, Jiang Ning-et, azonban a kardmester, Jin Li elmenekül. Jiang amint visszaér a városba egyből egy fontos megbeszélésbe csöppen. Ő és a családtagjai a Wei Sheng őrző-védő szolgálatot működtetik és nagy mennyiségű ékszert kellene elszállítaniuk a fővárosba. A vezetőjük azonban még nem jött meg, ezért a helyettes, Huang eldönti, hogy korábban indulnak és gyümölcsöt szállító parasztoknak öltöznek, így elkerülve a rablók figyelmét.

A városba érkezik Fail-Safe (Kudarcmentes) Kung Wu, aki találkozik azzal a két tolvajjal, akik a film elején szerepeltek. A tervük egyértelműen a szállítmány kirablása és Kung Wu azonnal átlát az álcán és sejti, hogy a parasztok igazából Wei Sheng emberei. Közben You Xia-er is a városba érkezik és a helyi szerencsejáték barlangban próbálkozik, mert azt hallotta, hogy ott csalnak. Átveri a banditákat és nagyon sok pénzt nyer. Ezt már nem nézhetik tétlenül a banditák sem, akiket a vezetőjükkel, Foxy (Ravasz) Hou Jiou-val együtt elver You Xia-er. Másnap Kung Wu meglátogatja Jiang Ning-éket és a család barátjának adja ki magát, hogy megerősítést nyerjen, hogy merre és mikor indult el a szállítmány. Az információ kinyerése után Kung-ék megölnek mindenkit, Jiang-ot pedig a rejtekhelyükre hurcolják. You Xia-er is tudomást szerez róla és a lány megmentésére indul, azonban Kung Wu átveri és meggyőzi őt, hogy jó célt szolgálnak és az őrző-védő szolgálat az Unikornis klánnak dolgozik és szövetkeztek a kormánnyal, valamint a szállítmány arra szolgál, hogy lefizessék vele a kormány embereit. Kung azt is elhiteti vele, hogy ők azért szeretnék megszerezni a kincset, mert azt a szegény embereknek adnák oda. You Xia-er elhiszi a mesét és beáll közéjük. Be is érik a konvojt és megölnek mindenkit, a kincset pedig elrabolják. Eközben Jiang kiszabadítja magát és elmenekül a banditák rejtekhelyéről és találkozik You Xia-er-el, aki miután megtudja, hogy Kung Wu-ék maga az Unikornis klán, ezért megfogadja, hogy visszaszerzi a kincset.

Közben az őrző-védő szolgálat vezetője, Jiang Wei is a városba érkezik. Árulónak gondolják You Xia-er-t, ezért megpróbálják elkapni, de a fiú elmenekül és egyenesen a banditák rejtekhelyére megy, ahol mind az 5 vezető helyettes (Hou Jiou, Jin Li, Gou Tien, Jung Hu, Fang Tien) harcost megöli, de ő is halálosan megsebesül. Az egyik bandita elárulja neki, hogy Kung Wu az erdő közepén próbálja a kincset pénzre cserélni. Az üzlet nem sül el jól és Kung Wu és emberei lemészárolják az üzleti partnereiket, de You Xia-er is felbukkan és végez Kung Wu-val, így a megérkező Jiang Wei és Jiang Ning már nem tud segíteni neki. A kincs visszakerül Jiangékhoz, You Xia-er-t pedig méltóképpen eltemetik.

Cheng Cheh, David Chiang és a Shaw Brothers studió hármasából csak jó dolog sülhet ki. A világhírű rendező ezúttal is remekül építette fel a filmet, David Chiang-nak pedig nagyon jól áll ez a bohókás, laza, mosolygós karakter. Sajnálatos, hogy a többi karakter nem lett kellően kidolgozva, így a gonosztevőket nem igazán ismerhetjük meg. A történet egyébként hozza az átlagos szintet és annak ellenére, hogy nincs benne semmi fordulat, teljesen kielégítő a néző számára. Harcokból kicsit kevesebb van a megszokottnál és a harci koreográfia teljesen átlagos, abszolút nem kiemelkedő. Látványosság terén szintén lehet kis hiányérzetünk, mert kevés effekt, látványos fegyver van a filmben. Azon pedig gondolom senki nem lepődik meg, hogy David Chiang ezúttal is szenvedős halált hal. Jah, és még valami: Bolo Yeung is feltűnik a filmben, aki ugye a Véres játék filmben keserítette meg Van Damme életét 🙂 Kellemes kikapcsolódást nyújt a mozi, de nem csúcskategória.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük