1 szavazat 1

Bemutatás

A Gold Dragon League (Aranysárkány liga) banda tagjai egy idős embert, Chang-ot próbálják elfogni, mert egy térképet keresnek nála. Az idős embert Wan Chieh menti meg. A banda vezére, Fei Tien Po kivégzi a megmenekült emberét és közli, hogy mindenképpen meg kell támadni Changékat, mert a térkép ami nála van 30 ezer ezüsthöz vezet. Chang odaadja a térkép felét az őt megmentő Wan-nak és elmondja neki, hogy a másik fele az Chin Hsiao Lung-nál van.

Megismerhetjük Wan testvérét Shih Chien-t, aki csak a szerencsejátéknak és a nőknek él. 10 év után visszatér és akkor látja meg a régi feleségét, Lang Ying-et, valamint a lányát, Yu Hsiu-t, aki nem tudja, hogy ő az apja. Lang Ying kéri, hogy ne is mondják el, addig amíg Shih nem változtat életmódot és nem csak a harcnak és szerencsejátéknak él. Aznap este egy maszkos, fekete ruhás férfi tör be a házukba és megöli Wan-t, azonban a térképet ott hagyja. Ekkor ismerkednek meg a velük élő Meng Lan-al, aki a testvérük lánya. Velük él még a család barátja, Tung An is. Az egyik este a banditák elrabolják Chang-ot, azonban a támadást visszaverik Shih-ék. Meng Lan elkezdi behálózni Shih-t.

Chang-ot hiába kínozzák a banditák, nem árul el semmit. Shih azonban felkerekedik és a banditákon áthámozva magát kiszabadítja Chang-ot, azaz csak próbálná. Chang meghal, de a halála előtt elárulja, hogy hol található Chin Hsiao Lung. A banditák vezére, Fei Tien Po-nak a maszkos férfi továbbít egy üzenetet, amiben leírja, hogy mi a gyengéje Shih Chiennek. A családja. Fei Tien Po emberei elrabolják Lang Ying-et és Yu Hsiu-t. Ezalatt Shih megkeresi A fehér felhő hegyen kunyhóban élő Chin Hsiao-t, azaz már csak a holttestére akad rá, mert a maszkos, fekete ruhás férfi megölte. Érdekes módon azonban a térkép másik felét ott hagyta. Megjelennek a banditák is és cserébe a térképekért szabadon engedik Shih családját.

Shih amint hazaér, még aznap este megölik a család barátját Wan Fu-t is. Shih a család barátját, Tung An-t gyanusítja a gyilkoságokkal (rajta kívül ő az egyedüli férfi a családban), de Tung öngyilkos lesz és halála előtt bevallja, hogy bizony nem ő a maszkos férfi. Meng Lan egyre jobban kezdi behálózni Shih-t, amiben segítségére van, hogy Fei Tien Po egyik embere megsebesíti őt, így Shih ápolgatja. Pár nap múlva mind Shih-ék, mind a banditák megfejtik a térképek alapján a kincs helyét. Fel is keresik a helyet, ahol megjelenik a maszkos férfi és Shih is. Shih legyőzi és megöli Fei Tien Po-t, de a maszkos férfivel nem bír el. Végül sikerül megszabadítani a férfit a maszktól, aki nem is férfi, hanem Meng Lan. Meng Lan elmondja, hogy az apja egy koldus volt és a halála után ő megfogadta, hogy bármi áron, de nem fog szegénységben élni. Így pont kapóra jött neki, amikor a nagybátyja Wan hazahozta a sebesült Chang-ot a térképpel. Az volt a terve, hogy megszerzi magának a kincset, férjnek pedig Shih-t nézte ki. A terve akkor módosult, amikor megtudta, hogy Shih a kincset az elhagyott feleségének és a lányának szerette volna megszerezni. Shih nem bocsát meg és leszúrja a lányt.

Ha figyelembe vesszük, hogy 1969-es tajvani filmről van szó, az sem menti meg ezt az alkotást a porig alázástól. Az oldalunkon eddig bemutatott egyik legrosszabb wuxiáról van szó. Kezdem a pozitívumokkal: a történet még ha nem is klasszis, de azért tűrhető és kis csavar is van benne. Jah, és itt véget is értek a pozitív dolgok, mert a film többi alkotóeleme valami gyalázatos. A színészek kritikán aluli játéka, a felirat minősége, a látványos helyszínek és elemek teljes hiánya, Lin Chi bűn ronda megjelenése, sminkje, és legvégül a harci koreográfia, amely a legrosszabb és legnevetségesebb, amit valaha wuxia filmben láthattunk és amit az oldalunkon bemutattunk. Száz szónak is egy a vége: ezt a filmet kerüljétek el nagy ívben.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük