1 szavazat 1

Bemutatás

Két harcmester küzdelmével kezdődik a film. A jók oldalán álló, Liu Chung küzd a gonosz Life Snatcher (Életrabló) becenévre hallgató harcossal. A küzdelmük döntetlennel végződik. Ugrunk az időben és a történet ott folytatódik, hogy Yu Jien a kiváló harcost banditák támadják meg, de végez velük. Találkozik egy sebesült öregemberrel, Cheng Tien-el, és kiderül, hogy mindkettőjüknek ugyanaz a céljuk: Hu Kwan megvédése. Később egy koporsót cipelő karavánt támadnak meg a banditák, de a karavánnak segít az időben érkező Yu Jien és egy titokzatos idegen nő is. A banditák vezére elmenekül és kiderül, hogy a szálakat a háttérből a gonosz Életrabló vezérli. Ő elküldi a leghűségesebb emberét, Lao Gau-t, hogy szerezze meg a koporsót. A karaván megpihen egy szálláson, ahol a titokzatos idegen nő a koporsót akarja megnézni, de üresen találja. Yu Jien-el párbajoznak, majd a nő elmondja neki, hogy ő segített a banditákkal szemben és hogy Nine Tail Fox (Kilencfarkú róka) Ou Yang Fung a neve. Fény derül arra is, hogy a koporsóban egy nőt, Liu-t rejtették el és őt szállítják biztonságos helyre. Liu apja, Liu Chung Ming, aki egy rendfenntartó tiszt és mindig is ellenállt Yen Sung-nak, (Életrabló) a híres banditának, akik terjeszkedni próbáltak. Párbajt vívtak, de nem sikerült legyőzni Yen Sung-ot. Liu Chung érezte a vesztét, ezért a lányát elküldte Xi Chiang-ba, mert ott biztonságban lesz, illetve egy vérdíjra szóló felhívást adott át Yu Yien-nek. Yu Jien és a többi testőr feladata, hogy Liu eljusson a koporsóban rejtőzködve Xi Chiang városába és a vérdíj parancs a kormányzó kezébe jusson.

Lao Gau és az Életrabló megtámadja őket és elrabolják a koporsót, benne Liu-val. Yu Jien az embereivel várakoznak a Dragon Inn (Sárkány fogadóban), amíg Ou Yang Fung felkeresi a távoli rokonát, aki nagy harcművész. Meg is találja Chang Fu Tung-ot. Amíg Lao Gau és emberei a fogadóban lévő Yu Jienéken ütnek, addig Chang Fu Tung elrabolja a koporsót és kiszabadítja Liu-t. Távozása után viszont az Életrabló üt rajta Chang Fu-n és megöli őt. Így most már a kezében van Liu és Yu Jien is. Megkínozza őket, de Yu nem mondja el neki, hogy hol találja a vérdíj felhívást. Ou Yang is feltűnik és próbálja kiszabadítani őket, de sikertelenül. Egy titokzatos, idős mesternek azonban sikerül. Elmenekülnek. Az idős mester gyógyszerével sikeresen meggyógyítják a sebesült Ou Yang-ot és egy nagy erejű kardot hagy a lányra. Pár hét gyakorlás után a banditák rájuk találnak, de ekkor az idős mester újra felbukkan. Master Yuen Chung a neve. Elmondja, hogy a folyón át kell kelniük és akkor már biztonságban lesznek. El is indulnak, de a banditák szorosan követik őket. A folyó mellett várja őket Yuen bajtársai, a másik két mester: Yi Yang Tze és Fu Chen Tze. Ők ketten hátramaradnak, hogy a többiek elérjék a folyót. Az Életrabló azonban végez mindkét mesterrel és beéri a menekülőket. Végül nagy párbajban Yuen Chung-al is végez, de Yu Jien és Ou Yang megöli őt és sikeresen átkelnek a folyón Liu-val.

Kevésbé ismert tajvani wuxia, a rosszabbik fajtából. Kezdjük a pozitívumokkal: a ruhák és a díszlet egész jó, mint ahogy a helyszínek is látványosak. A történet teljesen átlagos, de szódával elmegy. Ami viszont kritikán aluli az a színészek játéka, de leginkább a harci koreográfia. Láthatunk egyedi megoldásokat (koporsó pörgetés és reptetés), de a kardos részek és a kung fu kidolgozottsága sajnos kritikán aluli lett. Amikor a két mestert valami buzogányos végű ostorral öli meg az Életrabló, de úgy hogy alig alig súrolja őket a buzogány (szinte simogatja őket), akkor nálam is sok minden elveszett az élvezhetőséget tekintve. Nem lehet komolyan venni. Pedig tök jól indult a film, egy látványos párbajjal, aztán….nah mindegy. Kizárólag wuxia fanatikusoknak ajánlom, de nekik is egyszeri nézésre.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük