1 szavazat 1

Bemutatás

Egy harcos, Chan mester elindul, hogy felkutassa Mo Yan Chan-t, aki megölte a mesterét. Rengeteg banditával végez, de nem találja Yan Chan-t a rejtekhelyén. Kiderül, hogy egy hegy tetején bújt meg a lányával. Chan elindul a hegyre, hogy bosszút álljon. Yan Chan a testvérét küldi el, hogy állítsa meg a bosszúállót. Chan mielőtt elindulna a hegyre megszeretne pihenni egy közeli faluban, ahol éjszaka összefut Ling-el, aki a megölt mesterének a lánya. A lány érzelmeket táplál Chan iránt, így próbálja őt visszatartani, de nem sikerül neki. Ekkor feltűnik Yan Chan testvére és az emberei és Chan mesterre támadnak. De hirtelen megjelenik egy idegen, Tan Chen Fei és ráveszi a banditákat, hogy ne most harcoljanak, hanem engedjék pihenni Chan mestert reggelig. A banditák mellett harcol az Eight Sea Monsters (8 tengeri szörny) harcművész banda is.

Másnap Chan mester megindul a hegyre, hogy a bosszúját teljesítse. Nagyon sok emberen küzdi át magát és nem is járna sikerrel, de Tan Chen segít neki. Chan mester megöli Yan Chan testvérét is és felér a hegy tetejére. Elkezdődik a párbaj Chan és Yan Chan között. Chan vesztésre áll, amikor Ling egy legendás kardot hoz neki a hegyre és Tan Chen is segít neki, de csak úgy, hogy a lány a szavát adja, hogy ha Chan beteljesítette a bosszúját, akkor ő hívhatja ki egy párbajra, hogy eldőljön ki a világ legjobb harcosa. Chan végül megöli a gonosz Yan Chan-t és Ling-el visszavonultan élnek egy elhagyatott kis farmon. Ekkor megismerhetjük az uralkodó egyik legkegyetlenebb tábornokát, Shui Tai-t, akit Yan Chan lánya, Lo Ta keres meg, hogy segítsen neki bosszút állni az apja halála miatt. A tábornok megöli a lányt, de a büszkeségét piszkálja Chan mester hírneve, ezért elhatározza, hogy felkeresi.

Chan nem akar harcolni Shui Tai-val, de végül nincs más választása és párbajoznak, amely eredményeképpen Chan kerül ki győztesen. Az uralkodó szeretné ha átvenné Shui helyét, de Chan elutasítja, azonban a legendás kardot az uralkodónak adja. Ezt követően az uralkodót felkeresi Tan Chen Fei és megállapodnak, hogy kihívja párbajra Chan-t, és aki győz, az veszi át a tábornoki helyet. Ez idő alatt Chan mesternek és Ling-nek születik egy kislánya és békében élnek. Az egyik nap azonban a 8 tengeri szörny életben maradt tagjai tűnnek fel és megtámadják Chan-t, ő azonban elbánik velük. Ezalatt Tan Chen megöli Chan kislányát és Ling-et pedig elrabolja. Chan mesterben újra előjön a bosszúvágy. Felkeresi az uralkodót és visszakéri a legendás kardját. Az uralkodó örül, mert így fellángol a harci szellem Chan-ban és elfogadhatja a tábornoki kinevezést. Chan és Tan Chen párbajoznak, amely során Chan elveszíti az egyik karját. Tan Chen már jelent is az uralkodónak, hogy ő lett a tábornok, de ekkor megjelenik a félkarú Chan és a legendás kardjával végez Chennel. Végül nem fogadja el a tábornoki kinevezést, hanem Ling-el visszatér a farmeri élethez.

Tajvani wuxia 1971-ből, amelyben nem Pin Chiang a főszereplő. Ez ám az újdonság 🙂 Nah, de nem ironizálok. Sokat nem vártam a filmtől és nem is kaptam sokat, azonban vannak olyan elemei a mozinak, amely miatt azért wuxia kedvelőknek mindenképpen érdemes megnézniük. Kezdjük a pozitívumokkal: a zene nagyon jól sikerült, sokszor hallunk fülbemászó harci nótákat és érzelmes dalokat is. A harci koreográfia nem túl jó, ellenben sikerült olyan effekteket és látványos fegyvereket, elemeket tenni a filmbe, amelyek jól néznek ki és szórakoztatóak. Nagyon tetszett, amikor a tábornok ledobja a vízre a fegyverét és azon úszik, siklik. Viszonylag sok harc van, azaz a filmidő nagy részét a csetepaté teszi ki. A negatívumok oldalán pedig ott van a történet teljes hiánya (ez egy bosszúmozi), a szereplők átlagos vagy az alatti színészi játéka és az, hogy a harci koreográfia nem valami jó, elég kezdetleges. Az effektek nélkül borzalmas lenne. Mindent összevetve azért egyszer meg lehet nézni, de még wuxia rajongóknak sem lesz a kedvence. A szinkron amúgy angol és egész jól sikerült, lehet érteni mindent.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük