1 szavazat 2

Bemutatás

A film azzal kezdődik, hogy a Jin dinasztia tisztségviselői éppen kivégezni készülnek pár embert, akik Song dinasztia pártiak és a helyi hegyekben fészkelő bandita csoportnak a tagjai, akiket az Iron Mistress (Vashölgy) nevű remek harcosnő vezet. A lefejezésük előtt azonban megjelenik a Vashölgy és az emberei és kimenekítik a bajtársaikat. A csoportot a Vashölgy, Wei Sheng, Chiang Mei és Fu Tze vezeti és a céljuk, hogy a Song dinasztia nevében lázadjanak a Jin-ek ellen, valamint a Jin gazdag embereket kifosszák a hegyekben. A Song dinasztia nevében egy öregember jelenik meg a táborukban, Hsin Tsan és felajánlja a segítségét, hogy segít hazafiakat toborozni, de a Vashölgy elutasítja a segítséget. A Jin-ek egyik hadvezére, Tan Ke Ning próbál túljárni az eszükön és a hegyekbe küld egy fegyverszállítmányt, amely karaván tagja egy öregember is, akit túsznak álcáznak. A banditák lefoglalják a karavánt és befogadják az öregembert, hogy a sérülései meggyógyuljanak.

Időközben Fu Tze erős érzelmeket táplál Chiang Mei iránt, aki azonban nem őt választja és férjhez megy. Az esküvői mulatság pillanatát kihasználva a befogadott öregember elküldi a táborhoz vezető út és az őrök elhelyezkedését tartalmazó térképet Tan Ke Ning-nek, akinek az emberei az ünnepség alatt megtámadják a tábort. Csak a Vashölgynek, Wei Sheng-nek, Chiang Mei-nek és a férjnének Chiang San-nak sikerül elmenekülnie és végül egy kis faluban felkeresik Hsin Tsan-t, hogy csatlakozzanak a mozgalmához. Együtt nagyon sok Song hazafit kiszabadítanak, de Wei Sheng nem bízik az öregemberben és amikor Fu Tze felbukkan, akkor a védelmébe veszi, pedig mindenki árulónak gondolja. Végül Fu Tze próbálja átállítani őt a Jin-ek oldalára, de nem sikerül és Wei Sheng végez vele és a Jin-ek pár emberével is. Wei Sheng próbál elmenekülni, de Tan Ke Ning az embereivel körbeveszi és majdnem megölik, amikor megjelennek Vashölgyék és végül együttes erővel sikerül megölni a hadvezért, még ha emberi életek árán is.

Nagyon nehezen elérhető tajvani film (amely egész gyönyörű restauráláson esett át), amelyet nem sokan ismernek. Szögezzük le előre, hogy 1969-ben jelent meg, így ennek megfelelően kell értékelni is. A rendező kevésbé ismert a wuxia műfajban és az életútját tekintve nem is vitte sokra. Ez meglátszik a filmen is, amelyben hiába szerepelnek olyan foglalkoztatottabb színészek, mint Tsao Chien vagy Bai Ying, ettől még a forgatókönyv nem lesz jó. Sajnos a történet végtelenül egyszerű, a harci koreográfia kifejezetten gyenge és a zene sem menti meg az egészet. Ha még is ajánlanom kellene valakinek, akkor azt mondanám, hogy nagyon szép helyszíneken játszódik a film és a díszletek is teljesen rendben vannak. Aki wuxia rajongó azok nézzék meg, mások viszont kerüljék, mert unalmasnak fogják tartani.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük