1 szavazat 1

Bemutatás

Fang Yung-ot a mestere, Ku Feng tanította meg a harcművészetekre. Az egyik nap Ku Feng halálosan sebesülve jön haza. Elmondja, hogy a Han testvérek tették, valamint elmeséli, hogy 18 évvel ezelőtt ő, Fang Yung apja és a Han testvérek jó barátok voltak. Fang Yung apja birtokába jutott a legendás Crystal Sword (Kristálykard), amit a Han testvérek próbáltak megszerezni. A Han-ok megölték a lány apját, de Ku Feng-nek sikerült elmenekülnie a lánnyal és a karddal együtt. A halála előtt egy 3 nevet tartalmazó táblát ad át Fang Yung-nak, amely azok nevét tartalmazza, akik az apját megölték. Fang Yung eltemeti a mesterét és elindul bosszút állni a Han testvéreken.

Láthatjuk, hogy a Tso testvérek emberei próbálnak meggyőződni Ku Feng haláláról (az elmúlt napokban jó pár emberüket olyan dobótőrrel ölték meg, amilyet Ku Feng is használt), ezért a sírt akarják kiásni, de egy titokzatos, torz arcú férfi megöli őket. Ezt követően Fang Yung kerül összetűzésbe a Tso testvérekkel, mert sírgyalázással gyanúsítja őket. Harcolnak, de mielőtt a lány végezhetne Tso Tien Hao-val, egy legyezős kalandor, Wei Ping megállítja a lányt. Ezt követően a fogadóban újra felkeresi és figyelmezteti, hogy nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy elsőre tűnik. Elülteti a bogarat a lány fülében, ezért Fang Yung megpróbálja kiásni a mestere sírját. Az ásás közben egy mérgező felhő keletkezik a sírnál, de Wei Ping megint megjelenik és megmenti a lányt. Ezalatt Tso Tien Hao a Han testvéreket gyanúsítja meg az emberei megölésével, ezért felkeresi a Han családot, akik tagadják a vádakat és végül összefognak, hogy együtt keressék meg a gyilkost.

Fang Yung a fogadóban összetűzésbe kerül a Han család embereivel, így híre megy a Han-ok felé, hogy egy lány őket akarja megölni. Han Ying és Han Tou-chin felkeresik a fogadóban a lányt és megpróbálják eltávolítani, de sikertelenül. A fogadós elárulja a lánynak, hogy a legidősebb Han testvér, Han Fei éppen vadászni ment az embereivel. A lány megkeresi és rá is támad. Han Fei-t a lány bosszújától megint Wei Ping menti meg, de miután mindenki távozott, a torz arcú férfi feltűnik és próbálja megölni Wei-t. Nem sikerül neki, így elmenekül. Végül Wei Ping és Fang Yung együtt kiássák a mestere sírját és azt látják, hogy nem fekszik benne senki. Han Tou Chin a fogadóban újra megpróbálja megölni Fang Yung-ot, de végül Fang megkíméli az életét. Ellenben felhívást küld a Han családnak egy párbajra. Másnap a folyó mellett megjelenik Fang Yung a legendás kristálykarddal a kezében és a 3 Han testvér is. A Han-ok felvilágosítják a lányt, hogy a mestere becsapta őt, mert a kristálykard mindig is a Han családhoz tartozott. Ezt bebizonyítandó megmutatják, hogyan lehet a kard különleges képességét aktiválni. Ekkor a kardon megjelenik a Han név, belegravírozva a pengébe. A Han-ok elmesélik a lánynak, hogy 18 éve mi is történt valójában: a Han-ok, Ku Feng és Fang Yung apja valóban jó barátok voltak, de Ku Feng megpróbálta megszerezni a kardot, amit meg is tett. A meneküléshez elrabolta Fang Yung-ot, az apját pedig megölte. Ekkor feltűnik a torz arcú férfi, akiről kiderül, hogy csak álarcot viselt és valójában ő Ku Feng. Elrabolja Fang Yung kezéből a kristálykardot és szembeszáll a Han-okkal. A lánnyal is végezne, de Wei Ping megmenti, mert egyedül az ő vaslegyezője szállhat szembe a mindent elvágó kristálykarddal. Együttes erővel végül legyőzik Ku Feng-et, aki bevallja, hogy mindent azért talált ki, hogy egymást öljék le a Tsu és Han testvérek, majd végül az övé legyen a legendás kard. Azt is bevallja, hogy Fang Yung-ot még kisgyerek korában megölte, és Fang Yung tulajdonképpen Siu Feng, azaz Han Fei lánya, akit még régen rabolt el. Siu Feng-et azért nem ölte meg, mert szerette volna, ha a saját lánya végez Hen Fei-vel.

A címből kiindulva egy jó kis fantasy wuxiát vártam, de nem igazán ezt kaptam. Egy tajvani filmről van szó, amelyben viszonylag ismeretlen színészek játszanak………viszonylag rosszul. Alapvetően a történet az, ami egész jó lehetne, ha nem ilyen követhetetlenül lenne a forgatókönyv megírva. Ide-oda dobálja a jeleneteket a film és nehéz követni. Ami viszont a legnagyobb fájó pontja a mozinak, az a harci koreográfia és a harci jelenetek. Szerencsére nincs belőle túl sok, de talán nem is baj, mert már egy 1967-es Shaw Brothers filmben is realisztikusabb harci jelenetek voltak. Sajnos ez teljesen rá is nyomja a bélyegét a filmre. A történet miatt azonban még is azt mondom, hogy egy próbát tehetnek vele azon wuxia rajongók, akik a csavaros történetek miatt nézik a stílus alkotásait. Másoknak abszolút kihagyható. Kiegészítő információ még, hogy a filmhez elérhető angol felirat minősége kritikán aluli. Nyilván erről viszont nem a film tehet 🙂

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük