1 szavazat 2

Bemutatás

Azt láthatjuk a film elején, hogy egy négy fős, álarcos banda kirabolja a Gung Bai Wan rezidenciát és könyörtelenül lemészárolnak mindenkit. Az aranyat egy kocsin viszik el. A helyi biztonságért felelős fejvadász, Master Tien és az emberei megjelennek és egy közeli pihenőhelyen gyülekeznek. Master Tien-től rettegnek a banditák és nem véletlenül Invincible Fist (Legyőzhetetlen ököl) a beceneve. Vele van a testvére Tieh Er, illetve a Four Little Iron Men (Négy kicsi vasember) serege. Egy emberüket hagyják a pihenőhelyen, majd távoznak. Hamarosan az egyik pihenő árusról egy véletlen folytán kiderül, hogy ő a négy rabló egyike, Iron Bat Tso, (Vas botos Tso) aki egy fém bottal harcol és aki ösztönből cselekedve lemészárol mindenkit a pihenőhelyen.
Master Tien a környéken kutatva találkozik egy sánta zenésszel, Cripple Peng-el, aki azt hazudja, hogy semmit nem tud a rablásról. Az események akkor gyorsulnak be, amikor Master Tien elkapja Tso-t, küzdelemben legyőzi, de mielőtt kikérdezhetné megjelenik Cripple Peng és kivégzi a társát. Másik cselekményszálon a Négy kicsi vasember és társaik a nádasban keresik a menekülő rablókat és össze is futnak az egyikükkel, aki kereskedőnek álcázza magát, de gyorsan kiderül róla, hogy ő a Golden Abacus (Arany golyós), aki egy olyan hangszerrel harcol, amelyben apró arany golyók vannak és ezeket seperi egy legyezővel az ellenfelei felé. Szépen ki is végzi Master Tien embereit. Megismerkedhetünk a banda vezetőjével, Rope Killer (Kötél gyilkos) Ma Wei-el, aki a nevét onnan kapta, hogy a pengés esernyője mellett egy tőrös kötéllel harcol. Megbeszéli a Golden Abacusszal és Cripple Peng-el, hogy ő elválik tőlük és találkozzanak a legközelebbi városban.
Ezt követően láthatjuk, amint Mai Wei egy titkos hegyre lovagol, ahol egy kis házikóban él a lánya, aki teljesen van. Őt Kuei Ku-nak hívják és kiskora óta vak. Semmit nem tud arról, hogy édesapja egy rablóbanda vezére már évek óta. Master Tien eközben ráakad a banditák két emberére, akik próbálják csapdába csalni őt, de cserébe Master Tien leszámol a Golden Abacusszal és Cripple Penggel is. Mai Wei a közeli falu fogadójában összefut Tieh Er-el és embereivel, de átverve őket végez velük. Felbukkan Master Tien is, akit megsebesítenek, de Tieh Er a halála előtt még megmenti a testvérét és Mai Wei lovára helyezi fel. A ló pedig hazaszállítja az eszméletlen Master Tien-t, egészen Mai Wei otthonáig, ahol Kuei Ku gondozásba veszi a férfit és meggyógyítja. Felbukkan azonban Mai Wei és párbajra hívja ki Master Tien-t, de távol a házikótól, hogy a lány ne tudjon meg semmit a bűneiről. Tien legyőzi és visszatér a vak lányhoz, és vele is marad.

Újabb Shaw Brothers wuxia, amely esetében nem panaszkodhatunk a színészi gárdát tekintve, mert van itt nekünk Lieh Lo, David Chiang, (mellékszerepben) Cliff Lok és sorolhatnám. Jól is teszik a dolgukat, de azért 1-2 banális párbeszéd hallható és Ching Lee kifejezetten idegesítő. A történet is teljesen átlagos, számomra a film első 45 perce az amelyik izgalmas, mert addig csak sejthető a 4 rabló személye. Azt követően már nincs kérdés. A harci koreográfia ötletes és nem rossz, de ebben az évben láthattunk ennél sokkal kidolgozottabb harci jeleneteket is. Inkább a fegyverek hatnak újszerűnek (aranygolyós hárfa, pengés esernyő, tőrös kötél, dinnye (!!!) stb) és ezek látványosak is. Véleményem szerint ami a film legnagyobb erőssége az a helyszínek és a fényképezés. Sok harci jelenet játszódik a nádasban és ezek nagyon érdekesek. Aki szereti a wuxiát, azoknak természetesen kötelező, de másoknak kihagyható film az Invincible Fist.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük