1 szavazat 2

Bemutatás

Lung Kang és Lei Chi párbajoznak és Lung Shao a Vastenyér technikának köszönhetően legyőzi Lei Chi-t. Eltelik 3 év és Lung Kang-nak születik két gyereke, Lung Wei és Lung Yu. Mindkét kisbabára tetoválás kerül, hogy idővel kövessék apjukat a harcművészetek világában. Lei Chi keményen edz az évek alatt és az egyik napon az embereivel felkeresi Lung Kang harcművészeti iskoláját és megölnek mindenkit, beleértve Lung Kang-ot is. A két kisbabát azonban sikerül a család barátainak elmenekíteni. Eltelik újabb 20 év és az egyik gyerekből, Lung Yu-ból harcművészt farag egy mester és elmondja neki, hogy most már bosszút állhat az apja haláláért, de óvatosnak kell lennie, mert Lei Chi négy tapasztalt harcművésszel védi magát.

Lei Chi óriási hatalomra tett szert és nem csak övé a legnagyobb harcművészeti iskola, de a kaszinót és a fogadókat is ő birtokolja. Lung Yu egyenként végez Lei Chi 3 legjobb emberével, azaz már csak egy maradt hátra. Viszont eközben egy idegen, Ku Luo Hwa tűnik fel a kaszinóban, aki észreveszi, hogy csalás történik és nagyon elveri Lei Chi embereit, aki felbéreli a fiút, hogy dolgozzon neki. Ku Luo beleszeret Lei Chi egyik kaszinós lányába, Hsiao Chun-ba (akibe Lei Chi testőre is szerelmes) és amikor Lei Chi negyedik testőre próbálja a lányt rávenni, hogy árulják el Lei Chi-t és meneküljenek el, akkor Ku Luo elfogja és megkötözi. Lung Yu azonban kiszabadítja és elmenekülnek, de kiderül, hogy csak azért szabadította ki, hogy párbajban ő ölhesse meg, amit meg is tesz Lung Yu. Ku Luo Lei Chi megbízásából Lung Yu nyomába ered, de mivel nem találja otthon, így a mesterét öli meg. Végül sor kerül a párbajra Lung Yu és Ku Luo között, amely során Lung Yu meghal, de halála előtt meglátja a tetoválást Ku Luo mellkasán és halála előtt közli vele, hogy ők testvérek és Lei Chi ölte meg az apjukat. Ku Luo (aki valójában Lung Wei) elindul és megöli Lei Chi összes emberét, valamint egy párbajt követően Lei Chi-t is. A bosszú beteljesült.

Egy viszonylag kis filmstudió által készített filmet mutatunk be, amelyben azért olyan sztárok játszanak, mint Tien Peng, Yi Yuan és Chen Hung Lieh. Főleg Tien Peng-et kell kiemelni, akinek gyakorlatilag ez az első komolyabb főszerepe. A színészi játék egyébként teljesen jó, nem lehet rá panasz, mint ahogy a történetre sem, amely bosszúmozi léte ellenére egészen érdekes és fordulatokban gazdag. A harci elemek 90%-ban pusztakezes harcból állnak, amelyek nem rosszak, de néhol sajnos gyorsítást alkalmaztak. Ellenben sikerült néhány trükköt (főleg repülős és légi harc) is belecsempészni a filmbe. Ki kell még emelnem a zenét, amely nagyon pörgős és pumpálja az adrenalint a nézőben rendesen. Kellemes meglepetés a mozi és független studiótól mindenképpen dícséretes. Ajánlom minden kungfu és Tien Peng rajongónak.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük