1 szavazat 2

Bemutatás

Chen Chen Chow a Lighting Whipper (Villámló Ostor) becenévre hallgató birodalmi tiszt hatalmas mennyiségű aranyat szállít, amellyel a császár a szegényeket szeretné megsegíteni. Az úton megtámadják őt To Pa és emberei, akik a neves Eagle Claw (Saskarom) klánt képviselik. Elrabolják az aranyat, de szintén a klán embere, Lei Peng nem nézi jó szemmel a gonosz To Pa ténykedését, ezért ő pedig To Pa-tól rabolja el az aranyat és hazaviszi a klánhoz elrejteni, hogy visszajuttassa a birodalomnak. Közben Chen Chow halálosan sebesülten hazatér, ahol a két gyereke, Mu Lan és Chen karjaiban hal meg. Ezalatt To Pa a hatóságnál azt jelentik be, hogy Lei Peng rabolta el az aranyat és ezért a birodalmiak elfogják Lei Penget és börtönbe zárják. To Pa pedig szabadon megszerzi az aranyat és lemészárolja az egész klánt. Egyedül Lei Peng kisfia menekül meg, akit a klán egyik remek harcosa menekít ki. Végül vele is végeznek, de akkor megjelenik egy titokzatos kalandor nő, Lady Tieh, aki megmenti a kisfiút és a városba viszi, hogy találkozhasson a börtönben lévő apjával.

A városban To Pa emberei megtámadják őket, de Chen kisegíti és végez To Pa embereivel. A katonák azonban rendzavarásért elfogják és börtönbe zárják. Igazából ez volt Chen és Mu Lan terve, mert meghallották, hogy a börtönben van egy Lei Peng nevű férfi, akit az arany elrablásával vádolnak. A börtönben Chen összebarátkozik Lei Peng-el. Mu Lan segítségével megszöknek a börtönből és Lei Peng felfedi, hogy nem ő a rabló és To Pa ölte meg az apjukat. Mu Lan nem igazán bízik a férfiben. To Pa emberei a vadonban is megtalálják őket, de a három harcosnak nem okoz gondot legyőzni őket. Sőt, még Lady Tieh is megjelenik és közli Lei Pengel, hogy a fia biztonságban van. Négyen fognak össze, hogy végezzenek To Pa-val és visszaszerezzék az aranyat. To Pa-hoz is eljutnak a hírek, ezért félelmetes harcosokat toboroz: a két Soul Pickers (Lélekgyűjtő), azaz a Solar Ray (Napsugár), Flying Sparrow (Repülő Veréb), Sword of all Swords (Kardok kardja), Vampire Phantoms (Vámpírfantomok) és végül a One Man Army-t (Egyszemélyes Hadsereg). A bérgyilkosok el is indulnak, hogy végezzenek a négy kalandorral.

Lei Peng-ék végeznek előbb a Napsugárral majd a Repülő Verébbel is. Mu Lan a harcban megsebesül, de Lei Peng megmenti, így kezdi elnyerni a lány bizalmát. Egy templomban pihennek meg éjszakára, ahol a Vámpírfantomok támadnak rájuk, de őket is legyőzik. Lei Penget az Egyszemélyes Hadsereg győzi le párbajban, de nem öli meg. Helyette To Pa löki le a tehetetlen férfit egy szikláról a mélybe. A férfit egy öreg kung fu mester találja meg, aki a sérült keze helyére vasöklöket épít. Ezalatt Chen, Mu Lan és Lady Tieh bosszúból felkeresi To Pa rejtekhelyét és végeznek mindenkivel. To Pa-t üldözik a vadonba, de hárman sem bírnak vele. Lei Peng szintén megjelenik To Pa rejtekhelyén, de már csak pár ott ragadt banditát talál, akiket elintéz és bosszút áll az Egyszemélyes Hadseregen is. Végül beéri a többieket és segít megölni To Pa-t.

Ez a film sok helyen Fearless Fighters néven fut, és büszkén hirdeti, hogy jó pár ex-Shaw Brothers színészt tud felvonultatni. Ez így is van. Lelövöm a poént, mert hogy nagyon kellemes csalódás számomra ez a film. A viszonylag kisebb költségvetés ellenére a harcok egész jók és látványosak, a zene tetszetős, a színészek egész jók, a karakterek kidolgozása remek és látványosságra sem panaszkodhatunk. Nekem nagyon tetszettek a bérgyilkos harcosok, kár hogy csak a film második felében, végén tűnnek fel. A történet picit gyenge, de azt gondolom, hogy a rengeteg harci jelenet kárpótol mindenkit. Én őszintén ajánlom ezt a filmet minden wuxia rajongónak. Nem klasszis alkotás, de azért az 1971-es felhozatal erős középmezőnyének élén foglal helyet. Sok helyen lehúzzák (pl. imdb), de nem szabad elhinni. Jó kis film ez. És nekem külön tetszett az angol szinkron. Érthető és kellemes.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük