1 szavazat 2

Bemutatás

A Ming dinasztia idején volt egy nagyon fiatal császár. Ezt próbálta kihasználni Jia Shoudao, a miniszterelnök, aki a fiatalkorú császár naivitását kihasználva szépen kezdte átvenni a hatalmat. Nem nézte jó szemmel a tevékenységét egy kormánytag, Song Yuan, aki fellázadt Jia ellen. Jia elfogatta, megkínozta és börtönbe zárta Song-ot. A védelmi és büntetési miniszter, Geng a császárnál tesz látogatást, ahol a császár (Jia ármánykodása segítségével) elrendeli Song kivégzését. Geng felkeresi Song feleségét, a lányát, Song Jie-t, illetve Jie unokatestvérét, Shikai-t és elmondja nekik, hogy egyetlen módja van Song Yuan megmentésének: még az előző császártól kapott Song egy vaspecsétet, amely a hazáért tett szolgálatait jelképezi. Ez a pecsét mentesíti őt a kivégzés alól. A cél, hogy ezt a pecsétet bemutassák a császárnak. Shikai próbálja megölni a miniszterelnököt, de Gao parancsnok megvédi és Shikai-nak sebesülten sikerül elmenekülnie. Jia a parancsnokot bízza meg az üggyel, de Gao és az emberei már későn érnek Song házába, mert addigra a felesége és a lánya már elvitték a pecsétet.

Song Jie és édesanyja úton a császárhoz egy lantban rejtik el a pecsétet és utcai zenésznek álcázzák magukat és egy fogadóban szállnak meg. A helyi katonáknak gyanúsak lesznek, de egy kalandor, You Rulong megmenti őket. Gao emberei is megérkeznek és You Rulong harci képessége lenyűgözi őket. Song Jie és az anyja éjszaka leple alatt elmenekülnek a fogadóból, de Shikai-t ott hagyják. Gao parancsnok is megérkezik és mielőtt megölné Shikai-t Rulong megmenti. Közben Song Jie és édesanyja egy völgyben található építkezési helyen (itt épül a császár új palotája) menedéket talál a szakadó eső elől. Pár exbandita szállása ez és a banditák egy része észreveszi, hogy a befogadott lány és anyja szerepel Gao parancsnok körözési listáján és busás pénzt szerezhetnek velük. A banditák másik fele ugyanakkor becsületes és próbálják megvédeni Song Jie-éket és az égő házból Rulong segítségével menekülnek el és győzik le a pénzéhes banditákat. Mielőtt elmenekülnének Gao parancsnok és emberei lepik el a völgyet és bekerítik Rulong-ékat. Ekkor érkezik Zheng hivatalnok, akit a császár az építkezés felügyelése miatt küldött és parancsba adja, hogy Gaoék nem bánthatják a Rulongék mellett kiálló munkásokat, mert akkor a császár mérges lesz, ha késik az építkezés. Az éjszaka leple alatt természetesen Gao-ék megpróbálják megszerezni a pecsétet, de nem sikerül nekik. Zheng is szimpatizált annó Song Yuan-al, így segít Rulongéknak és a pecsétet elrejti az egyik építkezési téglában, amit elszállítanak a völgyből. Végül az életével fizet, de Rulong bosszút áll és megöli Gao parancsnokot. Így a pecsét eljut a császárhoz, akinek nem marad más választása, mint szabadon engedni Song Yuan-t.

Kellemes vasárnapi mozidélután a Shaw Brothers-től. Így jellemezném a filmet, amely felvonultat sztárokat is és a költségvetéssel sem spóroltak. Mindjárt hozzá kell tennem, hogy Lo Lieh hiába az egyik kedvenc színészem, ezúttal nem a legerősebb alakítását láthatjuk, mert a karaktere nem igazán lett kidolgozva. A harci koreográfián is meglepődtem, mert egy ekkora költségvetésű SB filmnél picit jobbat várna az emberfia. Nem rossz, de nem is kiemelkedő.Látványos helyszínekre, öltözékekre nem lehet panaszunk, mert ezen a téren extrát kap a néző és a történet is viszonylag érdekes, komikus jeletekkel fűszerezett. Nekem kicsit Egri csillagok érzésem volt a film nézése alatt 🙂 Summa summárum: nem lesz belőle klasszikus és még csak nem is kiemelkedő SB wuxia, de azért ideális lehet egy kikapcsolódáshoz.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük