1 szavazat 3

Bemutatás

Egy álarcos és lebénult nő elrabolja a neves harcos, Ge Hong egyik harci kesztyűjét. Másnap a téren árulja és ott figyel fel rá Ge Hong ismerőse Tien Ying, aki meghívja a lányt a holnap rendezendő ünnepségre, hogy ott Ge Hong visszavásárolhassa a kesztyűjét. Az ünnepséget Gao Yun reidenciáján tartják, ahol a lány rátalál az éppen pihenő Ge Hong mesterre és könyörtelenül végez is vele. A lány ezután megismerkedik Gao Yun egyik fiával, Tien Wei-vel és Ming Zhu-val, aki Tong Hong mester lánya. A rokkant lány üzen Gao Yun-nak, hogy várja őt a közeli templomnál. Gao Yun fia, Tien Ying korábban odamegy és azt látja, hogy 4 hordó van az oltárra téve, 4 név rajta (Ximen Chong, Tong Hong, Ge Hong és Gao Yun) és az egyikben ott van Ge Hong levágott feje.

Gao Yun elmegy a templomhoz, de ezalatt a rokkant lány végez Ximen Chong-al is. Ezt követően felfedi magát Gao Yun előtt. A lány neve Shen Bing Hong és 10 évvel ezelőtt Ximen Chong, Tong Hong, Ge Hong és Gao Yun próbálták az apjától elvenni a legendás kardot, a Jáde Phoenix-et, hogy nehogy gonosz kezekbe kerüljön. A férfi azonban nem adta oda, ezért Gao Yun hiába próbálta visszafogni a többieket, végeztek vele és a feleségével is. Az egészet végignézte Bing Hong, de közben egy barlang nagyon hideg víztócsájában bújt el órákig, amely által mindkét lábára lebénult. Végül két szerzetes nevelte fel és a lány bosszút esküdött és addig nem nyugszik, amíg végez Tong Hong-al és Gao Yunnal is. Gao Yun próbálja békére inteni a lányt, de ő nagyon makacs.  Gao Yun elmondja a fiainak, hogy van gyógymód a lány bénulására. Messze északon van egy fagyos vidék, ahol van egy forrás. Abban mártózva 1 órát meggyógyul a lány lába. De a fagyos vidékre csak is a Hai Nan vulkán mélyén található gyönggyel lehet bejutni, mert máskülönben megfagy az illető. A vulkánba viszont csak egy speciális védőruhába lehet lejutni, amely ruha Ping Nan herceg birtokában van. Gao Yun két fia, Tien Ying és Tien Wei elhatározzák, hogy segítenek a lánynak meggyógyítani a lábát.

Ezalatt Tong Hong félti az életét és harcosokat toboroz, hogy megölje a lányt, de sikerül nekik elmenekülni és felkeresik Ping Nan herceg palotáját. Az éjszaka leple alatt próbálják ellopni a ruhát, de végül az őrök elkapják őket. Szerencséjükre a herceg fia nagy kardművész hírében áll, ezért fogadást köt: amennyiben Bing Hong legyőzi őt párbajban, akkor szabadon távozhatnak a védő ruhával együtt. Ha viszont nem győzi le, akkor kivégzik őket. A lány legyőzi a férfit, így végül a ruhával a birtokukban folytathatják a kalandjukat. Az útjuk alatt Tien Wei nehezen tolerálja, hogy Bing Hong folyamatosan azt hangoztatja, hogy ha meggyógyul, akkor is végezni fog az apjukkal. Végül ott is hagyja őket. Tong Hong emberei beérik őket és Bing Hong-ra ráomlasztják a barlangot. A lány azonban kiszabadul és tévedésből megöli Tien Ying-et. Végül kéri az isteneket, hogy 10 évet vegyenek el az életéből, de adják vissza Tien Ying életét. Így is történik. Folytatva az útjukat a vulkán mélyéről megszerzik a gyöngyöt. A havas vidék előtt újra megküzdenek Tong Hong embereivel, de végül elérik a céljukat és megtalálják a varázsforrást. A gyöngy segítségével Bing Hong a forrásba ül, amíg Tien Ying a közben rájuk találó Tong Hong-al és embereivel hadakozik. Bing Hong végül meggyógyul és próbálja menteni a sarokba szorított Tien Ying-et, ezért átdobja neki a gyöngyöt. Tien Ying biztonságba kerül, de Bing Hong halálra fagy. Végül Tien Ying megfogadja, hogy örök életében őrizni fogja a lány holttestét.

Aki egy kellemes hétvégi kalandfilmre, wuxiára vágyik, annak tökéletes választás ez a film. Lo Wei utolsó olyan filmjéről van szó, amelyet még a Shaw Brothers berkein belül rendezett, aztán később lelépett a rivális Golden Harvest-hez. A film eleje egy átlagos bosszúmozinak indul, de aztán egy fordulatnak köszönhetően változatos kalandokat élhetnek át a szereplők. A történet nem extra, de szolgáltat meglepetéseket. A film lezárása pedig döbbenet és meglepő. Változatos és viszonylag csodás helyszíneken és díszletek előtt történnek az események, azaz ilyen téren sem lehet panaszunk. A színészek többsége a Shaw studió korosabb sztárjai közül való, de ez nem szemrehányás, csak tény. A harci koreográfia nagyon hullámzó, mert néha kiemelkedő, néha pedig átlagos (még gyorsítást is alkalmaztak itt-ott, amit én gyűlölök). Összegezve, aki egy kellemes kalandfilmre, mesére vágyik, annak bátran ajánlom ezt a filmet.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük