1 szavazat 2

Bemutatás

Yang régen a törvény szolgálatában állt, de már visszavonultan él a feleségével és három gyerekével. Egy napon azonban 3 bűnöző keresi fel és bosszút akarnak állni, amiért Yang 15 évvel ezelőtt bebörtönözte őket. Ez a három bűnöző a Halálos Tű (Lethal Needles) Cao Senxiong, Sárkánytőr (Dragon Dagger) Ke Yingqiang és Mérgező Nyíl (Poisonous Darts) Lu Tianba. A 3 bűnöző meg is öli Yang-ot és a feleségét, de a három kislányt sikerül a család szolgáinak elmenekítenie. Évek telnek el és az egyik lány Xiufeng egy neves mesternél kitanulta a harcművészeteket, így most engedélyt kér, hogy bosszút állhasson a szülei halálán. Xiufeng el is érkezik egy faluba, amelyet a gonosz és kegyetlen Cao és emberei uralnak. Xiufeng megment egy családot, akit Cao emberei zaklatnak. Ezt követően a fogadóban próbálják a lányt megmérgezni és megölni, de nem sikerül nekik. Ezalatt a fogadó tulajdonosa próbálja értesíteni a helyi hatóságokat, de Cao megtudja és megöli a fogadóst, az örökbefogadott lányát, Chinfeng-et pedig próbálja elrabolni, de egy maszkos nő megmenti őt. A lányról kiderül, hogy Qingfeng-nek hívják és ők testvérek. Egy a céljuk: megölni Cao-t, amivel elkésnek, mert Xiufeng megteszi helyettük.

Xiufeng üldözi Cao legfőbb emberét is, de megsebesül a harcban és a bűnöző elmenekül egyenesen Ke Yingqiang-hoz, aki egyből tudja, hogy kikkel áll szemben és ezért ír egy levelet a lányoknak, hogy megtalálják őt a Démon hegyen, ahol Lu Tianba is rejtőzik az embereivel. A sérült Yiufeng-et megtalálja és ápolja a két testvére, majd amikor Ke Yingqianghoz érnek, akkor kiderül számukra, hogy Yiufeng is a testvérük. Így hárman együtt indulnak el a Démon hegyre, hogy bosszút álljanak a szüleik halálán. A hegyen azonban csapda várja őket és a banditák el is fogják Xiufeng-et és Chinfeng-et, de Qingfeng-nek sikerül kiszabadítani őket, mielőtt halálra égnének. Végül sikerül a bosszújukat beteljesíteni, mert megölik Ke-t és Lu Tianba-t is.

A film fekete-fehér, amely tény elriaszthat egyeseket, de bízzatok bennem, hogy ez a tényező még jót is tesz a film hangulatának. Olyan wuxia-t pakoltak le az asztalra, amely a bosszúmozik sorát erősíti, de a jobbik fajtából. A történet bosszúmozi lévén nem feszeget stílusbeli határokat, ellenben teljesen jó és élvezhető. A színészek és a dialógusok szintén jól sikerültek és mint említettem a fekete-fehér kép azt eredményezte, hogy még inkább hatásosak a jelenetek, köszönhetően annak is, hogy remek fényképezéssel van dolgunk. Van pár jelenet, amely abszolút megelőzte a korát. A három gonosztevő karakterét mondjuk jobban kidolgozhatták volna. A harci koreográfiától csodát nem kell várni. Átlagos vagy picit talán átlagon aluli, de azért 1968-ban élvezhetőnek számít. Mindent összevetve egy jó kis wuxia ez, amely remekül mutatja be három nő bosszúhadjáratát.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük