1 szavazat 3

Bemutatás

A tatárok egyre több területet foglalnak el Kínából és pusztítják a népet. Vannak azonban hazafi Sung pártiak, akik ellenállnak. A hazafiak élére áll három remek harcos, Ma Qing Ting, Jin Liang és Xiang Du Bu is. Megismerkednek egy szintén hazafi harcossal, Hao Da Hu-val, valamint a testvérével Yu Gu-val. Együtt emberek toboroznak és egy falut építenek a hegyen, amelynek a neve Flying Dragon Fortress lesz (Repülő sárkány erőd). Ma Qing, Jin Liang és Xiang Du vértestvérek lesznek és megfogadják, hogy csak a halál állhat közéjük és a céljaik közé, azaz, hogy kiűzzék a tatárokat. A következő napokban nagyon sok tatár előkelőséget rabolnak ki és a pénzt a szegények között osztják el. Az egyik napon Ma Qing tudomást szerez róla, hogy az egyik távoli barátja elfogta a tatár hercegnőt. Azt találja ki, hogy elutaznak és próbálják rávenni a barátját, hogy engedje el a hercegnőt és így a tatárok közé beépülhetnek, majd megölhetik a herceget. Ma Qing barátja azonban nem hajlandó benne lenni a tervben, ezért megölik őt.

Ma Qing visszaviszi a hercegnőt a tatároknak, Hao Da és Yu Gu pedig új életet kezdenek Feng Yang városban, Jin Liang és Xiang Du pedig követi őket hamarosan, hogy csatlakozzanak Ma Qing-hez, akit közben generálisnak neveztek ki és levélben megírja a testvéreinek, hogy kövessék őt és ők is magas rangú tisztek lehetnek. Jin és Xiang el is indul és útközben meglátják, hogy férfiak egy nőt erőszakolnak meg. Megmentik a lányt, Shum-t, akit magukkal visznek az úton. Shum és Xiang egymásba szeretnek és össze is házasodnak gyorsan. Az esküvőt követően útra kelnek és megérkeznek Fang Yang városba, ahol az azóta mérhetetlen hatalomra szert tett testvérük, Ma Qing már várja őket. Mialatt Ma Qing elcsábítja Shum-ot és lefekszik vele, addig Jin felkeresi a régi barátját, Hao Da-t és ő felvilágosítja, hogy a testvérük már nem az az ember, akit régen megismertek, mert kegyetlenül bánik a lakosokkal és brutális adókat vet ki. Közben Ma Qing levelet kap a tatár császártól, hogy 3 napja van, hogy megölje Jin-t és Xiang-ot, valamint lerombolja a repülő sárkány erőd maradékát is. Jin szemtanúja lesz, hogy ártatlan embereket lakoltatnak ki, illetve azt is látja, hogy Ma Qing és Shum szerelmeskednek. Jelzi is Xiang-nak, hogy a testvérük gonosz ember lett és hagyják el a rezidenciát.

Jin el is megy a rezidenciáról, Shum azonban Xiang-ot Jin ellen fordítja és kimagyarázza a megcsalását. Ma Qing ördögi tervet eszel ki: átad egy levelet Xiang-nak, mint ha a császárnak kellene elvinni, és megkéri, hogy keljen útra. Xiang el is indul, de természetesen útközben rátámadnak Ma Qing emberei, akikkel még el is bán, azonban Ma Qing végez vele és a fejét a város falára tűzeti. Jin másnap próbálja megölni Ma Qing-et, de a túlerővel szemben nincs esélye, így Hao Da-éknál talál menedéket. Ma Qing emberei azonban betörnek oda is és elfogják Yu Gu-t, majd megkínozzák és megölik. Jin és Hao Da betörnek a rezidenciára, és halom embert megölnek (Shum-ot is), de Ma Qing-el már nem bírnak és Hao Da az életét is adja. Jin az erdőben talál menedéket és teljesen eltorzítja a testét, hangját, valamint brutális erejűvé képezi ki az ütőerejét. Meg is találja a vadászaton lévő Ma Qing-et és az élete árán, de végez vele.

Ezúttal egy inkább drámai központú wuxiát mutatunk be a Shaw Brothers studiótól, amelyben Lo Lieh viszi a főszerepet. Harci jelenetekből ezúttal kevesebb van, amik viszont szerepelnek a filmben, azok egész jók és ötletesek, látványosak. (ostoros harc ilyen kreatívan még nem volt látható eddig máshol) A történetben is vannak fordulatok, habár a többségük kikövetkeztethető. A jó kis történethez a színészi játék is kellően jó (Bolo Yeung is feltűnik epizódszerepben) és wuxiában ilyen kendőzetlen formában a szexet még nem láthattuk eddig. Az a véleményem, hogy ha valaki elkezdi nézni, akkor nem nagyon lehet félbehagyni, mert a néző kíváncsi a három testvér sorsának alakulására. Amit talán hiányolhatunk az a viszonylag kevés harc, látványos helyszínekből és díszletekből még lehetett volna egy szintet ugrani és végül a film utolsó 30 perce, a leszámolás nagyon össze van dobva, de annyira, hogy egy pillanatra még az is megfordult a fejemben, hogy megvágták a mozit 15 perccel, hogy beleférjen a kitűzött játékidőbe. Kár érte. Mindezek felett azonban simán szemet lehet hunyni és a történet, drámaibb stílusú wuxia rajongónak erősen ajánlom megnézésre. De mások is tehetnek vele egy próbát.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük