1 szavazat 2

Bemutatás

Hsu város börtönében tartják fogva az egyik leggonoszabb bűnözőt, Ting Fu-t, akit éppen a kivégzésére visznek. Ekkor feltűnik pár harcos és az őröket megölve kiszabadítják Ting Fu-t. Hamar kiderül azonban, hogy nem csak kiszabadításról van szó, hanem el is rabolják őt. A helyi őrök parancsnoka határozott utasítást kap fentről: vissza kell hoznia Ting Fu-t vagy felelnie kell a bírónak. Segít neki a lánya, Liu Ling Hua, aki azt hallja, hogy valakik Ting Fu-ról beszélgettek a fogadóban. Oda is mennek és két férfit találnak ott: Lung Chen-t és Wei Ru Feng-et. Az őrök próbálják elfogni és kihallgatni őket, de sikertelenül. Elmenekülnek, aztán külön úton folytatják útjukat. Mindketten Ting Fu-t akarják, de nem tudni milyen okból. Wei-t utoléri Liu Ling és megállapodnak, hogy amíg nem találják meg Ting Fu-t, addig összefognak.

A harcosok Ting Fu-t cipelve meg is érkeznek egy távoli városba, ahol a Kao család fogadójában éppen pár börtönőr kérdezősködik. Ezt meghallva a fogadós végez is velük. Kiderül, hogy a harcosok vezetője Kao, aki szinte az egész várost uralja. Azért raboltatta el Ting Fu-t, hogy megtudja annak a nagy értékű kincsnek a helyét, amit Ting Fu elrejtett mielőtt börtönbe zárták. Ting Fu azonban ellenáll a kínzásoknak és nem árulja el. Lung Chen is megérkezik a városba és Kao emberei próbálják eltávolítani, de sikertelenül. Lung Chen nem a kincset akarja, hanem szeretné Ting Fu-t elvinni egy helyre és aztán vissza is hozná. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Wei és Liu Ling is megérkezik és ők is harcba bonyolódnak Kao embereivel. Végül Wei Ting Fu-t egy kocsira téve elmenekül, mint ahogy Lung Chen és Liu Ling is. Wei magának akarja Ting Fu-t és elmondja neki, hogy a kincsére fáj a foga, de nem maga miatt, hanem egy árvíz sújtotta falu népének próbál segíteni a pénzzel. Liu Ling és Lung Chen megtalálják Wei-éket, de a vitájukat kihasználva Ting Fu a bilincsével foglyul ejti Wei-t és azt kéri Liu-tól, hogy a közeli faluból hozzon eszközöket, amivel a láncokat levághatja magáról és akkor elengedi Wei-t.

Liu Ling elindul a szerszámokért, de az apjával és az őrökkel fut össze. Elmondja nekik a jelenlegi helyzetet. Ezalatt Lung Chen elmeséli Ting Fu-nak, hogy ígéretet tett egy idős, haldokló asszonynak, hogy a halála előtt még láthatja a régóta távol lévő fiát és odaviszi neki. Ez az idős asszony pedig nem más, mint Ting Fu anyja. Ting Fu kiszabadul a bilincsből miután Liu vitt neki eszközöket és elindul vissza Kao városába, hogy bosszút álljon. Végez is Kao összes emberével és magával Kao-val is. Ezután elindul az édesanyjához, akit sajnos már holtan talál a kunyhójában. Elkésett. Ott várja azonban Wei, Liu és Lung is. Kérik, hogy ne harcoljon, jöjjön velük vissza a börtönbe, de Ting Fu nem akar, ezért harcolnak, amelynek eredményeképpen, Wei feláldozza magát, hogy megölje Ting Fu-t.

Bevallom, amikor megláttam, hogy Chiang Pin az egyik főszereplő, akkor már előre temettem a filmet, mondva: ez egy újabb trash wuxia. Mondhatni egész kellemes meglepetés ért. A film komor hangulatban indít (mint a King Hu filmek) és ezt a hangulatot sikerül is megőrizni a film további részében. A zene abszolút segít ebben, mert jó kis muzsikákat pakoltak a film alá. A történet még ha nem is csavaros, szerintem pont annyira jó, hogy végig lekösse a nézőt. A színészekre sem lehet panaszunk, mert teljesen jól hozzák a karaktereket és itt külön kiemelném Ting Fu és Kao karakterét, akiket zseniálisan hoz Miao Tian és Wan Chung Shan. A film változatos helyszíneken kalauzol minket végig a börtöntől, kocsmán át a patak menti kunyhóig. Miért nem lett még sem klasszikus a film? Az ok a harci koreográfia. Sajnos nem valami kiemelkedő a harc, pedig több fegyvert is bevetettek. Lassú, pontatlan, ötlettelen a harci koreográfia, amit sajnálok. Szerintem még ennek ellenére is egész jó filmről beszélünk, szóval wuxia rajongók mindenképpen adjanak neki egy esélyt. Hsiung Ting Wu első rendezése pedig mondhatni egész jól sikerült.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük