1 szavazat 2

Bemutatás

A Ming dinasztia uralkodása idején Minkong és bandája a Zhaoqing kolostorban alakította ki a bűnszervezetét. Helyi nőket raboltak el és kínoztak meg, raboltak és még a helyi kormányzóval, Wang-al is megállapodást kötöttek, hogy támogassák King Jing-et és Pei Eunuch-ot a Császárral szemben.

Minkong bandája egyre több nőt rabolt el és Wang kegyetlen adóztatása is azt okozta, hogy a Császár fülébe jutott a dolog, ezért ő megbízta Lin birodalmi felügyelőt, hogy vizsgálja ki az esetet. Lin a feladatot a Seven Men of Dragon (Sárkány Hét Emberének) iskolájára bízta. A film úgy kezdődik, hogy a harcművészeti iskola 6 tagja megpróbál bejutni a kolostorba, de a banditák és a kolostorban található csapdák lemészárolják őket. Csak az egyikük menekül meg, akinek sikerül eljutni Wen Suchen-hez, aki a Sárkány iskola egyik vezetője. Wen két tanítványát magához véve tudósnak álcázza magát és pihenőhelyet kér a kolostorban Minkong-tól.

Közben Lin szeretne ellátogatni Wang-hoz, hogy személyesen megnézze, hogy az emberek adóztatásáról a pletykák nem igazak. Ezért Wang-ék egy olyan tervet eszelnek ki, hogy a találkozó egy pagodában lesz, amely majd lezuhan a tengerbe, így meghal Lin. Közben Wen kiszabadítja a Minkong által elrabolt nőket.

A Lin – Wang találkozón a pagoda leomlik, de Wen és tanítványai Lin segítségére sietnek. Így Lin megmenekül, de a lányát elrabolják Minkongék. Nem marad más, mint Wen-nek kell kiszabadítania őt.

Szintén egy kezdeti Shaw Brothers alkotást láthatunk, amely ezúttal nem vonultat fel sztárparádét, de ennek ellenére a színészi játékkal nincs gond. Látványos helyszíneken játszódik és a csapdák, valamint a pagoda leomlása is remekül van megjelenítve. A harc a film készítésének évét figyelembe véve is csak átlagos, de abszolút szórakoztató kategória.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük