1 szavazat 1

Bemutatás

A harcművész világ legnagyobb harcosai megalapítják a Dragon Gate (Sárkánykapu) főhadiszállást és célul tűzik ki, hogy megszüntetik a vérontást, aki pedig bűnt követ el azt megbüntetik. Eltelik pár év és a klán vezetője, An Wen olyan hírt kap, hogy valaki bajt okoz a városban. Oda is küldi az egyik legjobb harcosát, Yin-t és a lányait. A városban egy háttérbe szorult klán tagjai bántalmaznak egy idős öregembert. Yin-ék megvédik, de közben megtudják, hogy a kis klánnak új vezetője lett, Ko San Hsiay, aki félelmetes harcos és hamarosan a városba érkezik. An Wen elbúcsúzik a kislányától és a feleségétől és elindul a sivatagba, hogy várja régi ismerősét. Meg is érkezik Ko San és párbajban megöli An Wen-t. Ezt követően végez a Sárkánykapu klán többi emberével is, valamint Yin lányaival. Yinnek nehezen sikerül elmenekülnie. Ezt követően Ko San felkeresi a Sárkánykapu klán régi, visszavonult vezetőjét és őt is megöli. Az unokája Niu Bud bosszút esküszik és felkeresi a gonosz klánt és megöl mindenkit, de Ko San-nal nem bír, aki megszánja a lányt és elengedi a lányt.

Niu Bud visszamegy a Sárkánykapu klán főhadiszállására, ahol ott van Yin is, illetve egy fiatal új vezető, Chu Peng. Ko San-t csak egy bizonyos harci formációval lehet legyőzni, amihez 5 fő kell. A helyi fogadóban találnak is egy lányt, aki segít nekik. Párbajra hívják ki Ko San-t, de nem bírnak vele és két emberüket megöli, azonban megszánva őket elengedi Chu Pengéket. Két embert kell keresniük az új formációhoz, ezért Chu Peng elhívja a távol élő feleségét, aki remek harcos, valamint öregembernek öltözve a városba érkező kalandor nőt is maguk mellé állítják. A gyakorlásukat azonban lefüleli Ko San és végez Chu Peng-el. Helyét egy másik vezető veszi át a klánban, Ching Hai Tung. Ching Hai Tung nem akar közösködni a lányokkal, ezért az embereivel akarja megölni Ko San-t, aki viszont végez velük is. Közben a lányok a fogadóban maguk mellé állítanak egy harcművészt, Chung-ot. Ezalatt a Sárkánykapu új vezetője, Han Chiang párbajra hívja ki Ko San-t, de mielőtt Ko vele is végezne megjelenik a 4 lány és a kalandor és a harci technikájukat tökéletesre fejlesztve, együttesen végeznek vele.

Gyorsan lelövöm a poént. Eddig ez a film a legrosszabb wuxia, amit valaha láttam. Nem vicc, borzalmas. Kezdve azzal, hogy nem igazán tudja a néző eldönteni, hogy egy komédiát néz vagy egy harci wuxiát. Mit lehet arra mondani, hogy egy amazon lány csoport úgy harcol, hogy a fenekükkel támadnak és fehér foltot hagynak mindenen, amihez a fenekük ér? Siralmas. De ugyanez elmondható a színészekről, a harci koreográfiáról, a nem létező történetről, a látványos helyszínek teljes nélkülözéséről, és még sorolhatnám. Az események mindenféle átmenet nélkül váltják egymást, sokszor követni sem lehet. A karakterek nem kerültek kidolgozásra, így amint egy szereplő felbukkan már megy is a vágóhídra. A tortára a habot az teszi fel, hogy az angol felirat, fordítás valami borzalmas és a film végén nehezen is olvasható. Két pozitívumot azért eltudok mondani: hála a jó égnek csak 68 perces a film, illetve a zene az hozza az átlagos szintet. Senkinek nem ajánlom a filmet. Még wuxia rajongóknak sem.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük